bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kesintiler ve Bakanlıklar
Yazarlar // 26 Şubat 2020 Çarşamba 00:04

İsmail BAŞARAN

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın isteği üzerine SGK tarafından hazırlandığı iddia edilen yeni tasarruf tedbirleri taslağına göre Kurban ve Ramazan bayramlarında bin TL ikramiye alan emekliler, tasarının kabul edilmesi halinde artık bu ikramiyelerini alamayacak.

Emekliler alamayacaksa emekli olan milletvekilleri ve Cumhurbaşkanları da alamamalı.

Bu kararları alanların da maaşları emeklilerin seviyelerine düşürülmeli sonrasında görürüz nasıl isyan ettiklerini. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın isteği üzerine SGK’nın aldığı yeni tasarruf tedbirleri tasarısına göre, emekli maaşlarında yüzde 5 kesintiye gidileceği ve emeklilerin bayram ikramiyesinin kaldırılacağı belirtildi.

Bir taraftan emeklinin maaşından keseceksin, diğer taraftan da ülkesini savunma yerine kaçanlara Türkiye’de maaş ödeyeceksin. Madem bütçede para yok, satıp duruyorsunuz gönderin Suriyelileri memleketlerini savunsunlar, öleceklerse de ölsünler, o zaman birkaç Suriyeli ölmüş deriz burada.

Biz Türkler Ortadoğu’nun jandarması değiliz herhalde. Bana ne Suriyeliden, neden besliyorum Suriyelileri? Suriyelileri besleyeceğiz diye bütçem açık verecek, yok böyle bir dünya.

Bütçe açık vermesin diye bay damat gözünü emeklilerin maaşlarına dikmiş. Emeklilerin maaşlarına göz dikene kadar Türkiye’nin değişik noktalarında Başkanlık sarayları, Diyanet sarayları yaptırmayın. Bunların yerine üreticileri destekleyin en azından ülkemizdeki ineklerin beslenmesi için saman ithalatının önüne geçilmiş olur.


ALDIRMA GÖNÜL

Başın öne eğilmesin ağladığın duyulmasın aldırma gönül aldırma… Dışarıda deli dalgalar gelip duvarları yalar seni bu sesler oyalar aldırma gönül aldırma gönül aldırma… Kurşun ata ata biter yollar gide gide biter, ceza yata yata biter, aldırma gönül aldırma, gönül aldırma…

Sebahattin Ali bu dizeleri yazarken Sinop Cezaevinde bir koğuşta yatıyordu. O zaman Sinop Cezaevinin duvarlarına Karadeniz’in dalgaları vuruyordu. Şimdilerde maalesef deniz o duvarlara vuramıyor. Ali’nin cezaevinde yattığı odaya girmiştim bir zaman, belki dışardaki deli dalgaların seslerini duymak için. Maalesef duyamamıştım.


GÜNÜN SÖZÜ

Unutmayın ki, dünyada en korkunç şey ümidini kaybetmektir. (Sebahattin Ali)