bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kazma Samsun'a da Vuruldu
Yazarlar // 31 Ağustos 2019 Cumartesi 08:00

İsmail BAŞARAN

Nasıl oldu bilmiyorum hatta Samsun’daki ilgili ve yetkililerin büyük bölümü de bilmiyordur ya altın aranması için Samsun’a da kazma vuruldu. Ancak iddialara göre bu konuda Kanadalı altıncılara ÇED raporsuz izin verilmiş.

Kanadalı madencilik Eldorado’nun Kavak ve Havza’da 6 adet ruhsat aldığı ortaya çıkmış peki bu ruhsatlar ne zaman verilmiş, ihaleye çıkmış mı vatandaşın haberi neden olmadı belki bir maden firması kurup ihaleye ben de girecektim.

Duyurulmadı işte ve gelen firmanın ilk işi ağaçları kesmek oldu.

Firma 11 bin 758 hektar alanda arama yapacak.  Kanadalı madencilik Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş,  Samsun’un Kavak ve Havza ilçeleri arasında kalan Şahin Dağları’nda altın madeni araması yapmak için 6 adet ruhsat aldığı, toplamda 11 bin 758 hektar alanda çalışma yapacağı ortaya çıktı…

Ağaçları kesin, ormanları yakın nasıl olsa vatandaş sesini çıkarmıyor, çıkaranı da siz dinlemiyorsunuz. Ormanlarda ağaçları kesip yerine yenilerini dikmeyenler ve ormanları yakanların da ciğerleri yansın. Yanmaya kendilerinden başlanmasın önce yakınları sonra aileleri yansın, yananları gördükten sonra yanarlar umarım.

Asıl önemli olan bu işlerin arkasında siyasi ayak var mı varsa kimler?

Tabi araştırılmaz bu da. FETO’nun siyasi ayağının araştırılmasına nasıl ki karşı gelen siyasi partiler vardı TBMM’de. Ormanların yakılmasının araştırılmasına karşı gelenler de olacaktır elbet.

Acaba, diyorum…Ya çıkarsa…

 

MİLLİ OLMAYAN PİYANGO

Adını kim “Varlık Fonu” diye koymuşsa kesinlikle vatandaşı aldatmak için konulmuştur o isim. Türk varlık fonu satılamaz ve Türkiye’nin varlıkları anlamı taşır.

Ancak iktidar bugüne kadar yaptığı en iyi işi yaptı yine ve “Satıyorrrrummmmm” diyerek “sattı” bu fonu da. Kısacası iktidar yine yaptığı en iyi işi yaptı ve Türkiye’ye ait bir kurumu bir özel sektöre sattı.

Şimdi ne olacak; adı yine milli piyango olarak mı kalacak, alan firmanın adını mı taşıyacak?

Adı ne olursa olsun artık b bir kumardır ve Türk yasalarına göre kumar oynatmak suçtur. Bir salonda bakara, makara, rulet, paralı kağıt oyunları oynayanlar ve oynatanlar suçlanıp cezalandırılıyorken şimdi artık Milli olmayan bir paralı oyun kumar olarak adlandırılmayacak mı? Vatandaş yaparsa suç ancak devlet yaparsa suç değil. Bu ülkenin başına ne geliyorsa yandaşlıktan geliyor işte.

Biz de Samsun’da sel olmuş da mal ve can kayıpları varmış ile uğraşıyoruz. Vatandaş uyan artık, uyan. Sen başka gündemlerle uğraşırken ülkenin varlıkları satılıyor.

Şimdi yapılması gereken ilk iş bu oyunun adındaki “milli” ifadesini kaldırmak olmalıdır ve “Piyango” olarak değiştirilmelidir.

GÜNÜN SÖZÜ

Başkasını övmeyenlere, yerenlere, kimseden hoşnut olmayanlara bakın; bunlar kimsenin beğenmediği insanlardır. (La Bruyere)