bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kayyım'a Kolay Gelsin
Yazarlar // 10 Şubat 2018 Cumartesi 00:45

İsmail BAŞARAN

Samsunspor'da kayyım heyeti belirlendi. Genel Kurul'da Başkan seçilememesinin ardından kayyıma kalan Kırmızı-Beyazlı kulübe Samsun 3. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 7 kişilik kayyım heyeti atandı.

Samsun 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin Esas No:2018/177 ve Esas Karar No:2018/197 kararı ile kayyım heyeti şu isimlerden oluştu:

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Ünal Konfeksiyonun sahibi işadamı Suat Çakır, Samsun Valiliği Yazıişleri Müdürü Mesut Aydoğdu, Samsun Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Hayri Şen, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Osman Arslan ile Avukat Mehmet Cem Yazgan.

Hayırlı uğurlu olsun. Samsunspor’un bundan sonraki hareketleri, harcamaları, transferleri, karşılaşma sonuçları, projeleri hep bu heyetten sorulacak. Yani taraftara bu heyet hesap verecek,  işleri gerçekten zor olacak.

Heyette tanıdığım bir isim var, o da Suat Çakır. Kendisinin başarılı olacağına inanıyorum da diğer arkadaşların kulüp yönetimiyle hangi ölçüde birikimleri olup olmadığını bilmiyorum.

İş bundan sonra başlayacak. Samsunspor’un son yıllardaki harcamaları, borçlanmaları, ödemeleri sanırım masaya yatırılacak. Kimlere ne kadar borç olduğu belirlenecek, bugüne kadar sağlanan gelirler ve giderler kalem kalem incelenecek. İncelenecek de hatalı olup olmadığına kim karar verecek?

Bu iş devlet memurluğu yapmaya benzemez. Sadece rakamların toplanıp çıkarılması değildir kulüp yönetmek, bu da unutulmamalıdır. Kayyım’a başarılar dileyelim de Samsunspor’un kurtuluşunun güçlü bir yönetimde olduğunu da unutmayalım. Samsunspor asıl ne zaman kurtulur biliyor musunuz?

Genel Kurul delegelerinin artırılması ve taraftarın takıma sahip çıkabileceği yolların bulunmasıyla.

 

NELER OLUYOR?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde neler oluyor. Önce aralarında İstanbul ve Ankara gibi metropol kentlerin de olduğu bazı belediye başkanlarının istifası istendi ve gerçekleştirildi. İstifa etmemekte direnenler oldu ancak dirençleri pek fazla sürmedi.

Ardından İl Başkanlarına sıra geldi, bu sürerken şimdi de ilçe başkanları görevden alınmaya başlandı. Seçimle gelenler maalesef seçimle gitmedi.

AK Parti'nin Samsun'daki 7 İlçe Teşkilatı'nda da 'başkan'lar görevden alındı. 2 ilçe başkanı'nın ise görevde kalıp kalmayacağı şu an itibariyle değerlendiriliyor. İstifası istenilenler, Tekkeköy, Ayvacık, Alaçam, Asarcık, İlkadım, Kavak, Yakakent İlçe Başkanları. Yeniden değerlendirilecek olan İlçe Başkanları ise Vezirköprü ve Bafra.

Adalet ve Kalkınma Partisi tabi yerlerine de yenilerini atıyor.

Görevden alınan il ve ilçe başkanları hakkında parti disiplin kurulu herhangi bir karar mı verdi?

Yoksa “Ben istedim böyle olacak” mantığı mı sürüyor. Bu tutum, partinin adına yakışıyor mu?

İlk kelime “Adalet” değil miydi? Bu uygulamanın adil olduğuna siz inanıyor musunuz?

Ben inanmıyorum.

 

BİRİ BİZİ DİNLİYOR

Kozmik odamıza girildi. Girenlerin FETÖ’cü oldukları söylendi. Yapılanın ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı.

Şimdi de telefon meselesi geldi gündeme.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye'nin stratejik şirketlerinin satılması ve el değiştirmesinin karşısında olduğunu söylemiş. Ertem, "Türk Telekom gibi değerlerimizi ne olursa olsun elden çıkaralım dedik, kötü bir zamanlama ile satılmıştı. Bu hataları tekrar etmemek gerek, çıkış yolu halka arzdır" dedi.

Bu satışı kim yaptı, muhalefet mi, siz mi?

Satarken aklınız neredeydi? Şimdi kalkmış hatalı olduğunu söylüyorsunuz ve bu hatalı işi yapanlar halen görevlerinde.

Hatalar tekrar edilmeyecekmiş. Edilirse ne olacak, yine birileri çıkıp “satılmamalıydı hata yapmışız” mı diyecek?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hata değil, çare bulun...(Henry Ford)