bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kaybedilen Eşeği Bulmak
Yazarlar // 25 Ocak 2022 Salı 14:12

İsmail BAŞARAN

Son günlerde yağmur gibi yağan zamlar ve kesintiler vatandaşı o kadar çok bunalttı ki AK Parti iktidarı da zam ve kesintilerin bazılarında geri adım atmayı seçti. BOTAŞ, ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler için doğalgaz kesinti uygulamasını sonlandırdı. Bu iş nasıl oldu? İktidar biz vatandaşın yanındayız mı demek istedi, yoksa iktidar önümüzde seçim olduğu için vatandaşı üzmeme kararı mı aldı?

Hangisi hangi nedenlerle yapıldıysa yapıldı ancak bundan sevinen yine vatandaş oldu. Madem ucuzlayacaktı, zamlar neden yapıldı sorusu geliyor insanın aklına. Yoksa seçilememek korkusu ağır mı bastı? Çünkü bu yılın Kasım ayı veya önümüzdeki yıl mutlaka sandık ortaya gelecek ve seçmen oyunu kullanacak. Ya iktidar devam edecek veya iktidar değişecek. İşte bunun kararını verecek olan seçmen olacak. O nedenle seçmeni şu sıralar üzmemek gerekiyor.

Önümüzdeki yılın ortalarına kadar Türkiye’de mesela otoyolların geçişlerinde indirim yapılabilir, mesela petrol ürünlerinde ve doğalgazda indirim sağlanabilir. Satan kurumlara Hükümet “biz her zaman olduğu gibi vatandaşımızın yanındayız” der ce fiyatların indirilmesini sağlayabilir. Çünkü bu hayat pahalılığında vatandaşı sandığa çağırmak İktidar için risk olabilir. Vatandaş fiyatların indirilmesine sevinir ve oyunu yine “Halkın yanında olduğunu” seçim meydanlarında anlatacak olan İktidara verir diye düşünüyor olabilirler. Bu da neye benzer biliyormusunuz? Eşeğini kaybeden birisinin, kaybettiği eşeğini bulunca seviniyor olmasına benzer. Bizim iktidar da aynen böyle hareket ediyor, önce eşeği kaybettiriyor ardından sevinmemiz için eşeği bulduruyor.

HAYAT FELÇ OLDU

Kar yağışı nedeniyle Samsun’un bazı ilçelerinde özellikle mahalle olan köylerle iletişim zorlukla kuruluyor, ulaşım felç olmuş durumda. Belediye araçları ile yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

Ulaşımı normale döndürmek için yapılan çalışmaların yeterli olmadığı haberleri geliyor, vatandaşlar özellikle iç bölgelerdeki ilçelerin mahallelerindeki aksaklıkların ulaşımı büyük ölçüde olumsuz etkilediği söyleniyor. Büyükşehir Belediye ekipleri de karla mücadelesini sürdürüp yolları açık tutmaya çalışıyor. Yolların açık tutulması özellikle de hasta yurttaşlara ve yaşlılara ulaşılabilmesi açısından büyük önem kazanıyor. Hayatın yeniden normale dönmesi için yoğur bir çalışma yapılmak zorunda. Bu çalışmalara Belediyeler hangi ölçüde katılıyorlar bilen var mı?

GÜNÜN SÖZÜ

Kırdım diyorsun zincirlerini... Evet, köpek de çeker koparır zincirini, kaçar o da, ama halkaları boynunda taşıyarak... (Persius)