bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kaybeden de Kazanır
Yazarlar // 26 Mayıs 2021 Çarşamba 08:50

İsmail BAŞARAN

Böyle bir iş mi olur, elbette olur. Kaybeden nasıl kazanır bunu Samsunspor üzerinden ele alalım. Ve de biten sezonda Samsunspor’un şampiyonluğu kaybetmesiyle neyi kazandığını irdeleyelim biraz.

Samsunspor bir sezon boyu iyi yönetilmedi. Çünkü daha işin başında iyi transferler yapılamadı. Takımın eksikleri görülemedi ve yerleri de doldurulamadı. Bu arada Samsunspor’u bu lige çıkaran futbolcuların değiştirilmesinde tam sonuca gidilemedi. Nedeni de, transferleri yapan ekip oluşturulurken iyiler seçilemedi ve bu nedenle de iyi transferler yapılamadı.
Geçen geçti ancak geçerken ne hatalar yapıldığını görelim. Samsunspor bazı futbolcularını elden çıkardı. Gerekçesi ne olursa olsun burada yanlış yapıldı. Kırmızı Beyaz Siyahlı takımın formasını başarıyla giyen futbolcular hem orta yaşın altında yani gençti bir, gittikleri takımları sırtladılar ve sürekli oynadılar.
İsim verelim: Erdi, Ercan, Melih, Doğan, Rahmi. Hatırladınız mı bu futbolcular Samsunspor transfer komitesi tarafından “işe yaramaz bize gelmez” mantığıyla gönderildi. Hâlbuki bu futbolcular tam sezon oynadılar gittikleri takımlarda ve takımlarını sırtlayan futbolcular oldular. Bu futbolcular neden gönderildi, bir hataları mı görüldü? Hayır, belki en büyük hataları hak ettiklerini istemek oldu. Oysa bu futbolcuların yaşları 19-25 arasındaydı. Bu futbolcuların yerine kendi takımlarında bile tam sezon oynamamış futbolcular alındı. Sanırım bu yanlışları yapanlardan hesap sorulmalı.
Başkan Yüksel Yıldırım ekip ne istediyse yapmaktan geri durmadı, birilerinin istemediği bu futbolcular Başkan’a yanlış lanse edilip satıldı. Yerleri de doldurulamadı ve Samsunspor’un bir dolu parası boşa gitti. Birinci Lig'de oynayamaz yaftası vurulan futbolculardan birisi Doğan’dı, gittiği Rizespor'da oynadı. Demek ki kusur Samsunspor takımı için transfer yapan ve satan ekipteydi. Umarım Samsunspor’u yönetenler başta Başkan Yüksel Yıldırım hataları görürler. 
Bir iş sahibi düşünün kurduğu işi batırmış. Soru şu: Bu kişi kurduğu iş batınca ne öğrenmiş olabilir? Yanıt basit; bir işin nasıl batırıldığını öğrenmiştir sonunda. Samsunspor’u yönetenler bir sezon boyu yapılan çalışmalar sonucu şampiyon olamayıp kaybedince ne kazanmış olabilir? Futbolcuları izleyen, transferlerin yapılması için öneride bulunan ve bu transferleri yapan ekibin iyi oluşturulup yönetilmediğini. İşte bu nedenle Samsunspor yönetiminin geçen sezonda yapılan hataların tekrarlanmaması için yapması gereken transfer komitesini acilen değiştirip bu işi bilenlerden faydalanmaktır. Kısacası sadece para vermek, maddi zorluk çekmemek şampiyonluk içiş yetmemektedir. Futbolcuların da paradan başka bir amaçlarının olması gerekmektedir.