bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kararsızlar ve Sonuçlar
Yazarlar // 27 Şubat 2019 Çarşamba 23:13

İsmail BAŞARAN

Yerel Yönetim Seçim sonuçları üzerine daha bu günden toto oynanmaya başlandı. Sorulan soru; kimin kazanacağı yolunda. Ancak ne hikmetse vatandaş daha birkaç projeden başka ne yapılacağını bilmiyor.

İşte o nedenle de seçmenin bir bölümü henüz kime oy vereceği konusunda karar vermemiş durumda. Bu kararsızların hangi siyasi partinin tabanından oldukları konusunda sır verilmiyor.

İddialara ve saha çalışmalarına bakılırsa Samsun seçmeninin yüzde 23’lük bölümünün henüz karar vermediği öne sürülüyor. Bu rakam küçük gibi görünebilir ancak seçim sonuçlarını büyük ölçüde etkiler. Ben de kendi kendime Samsun’un çeşitli noktalarında küçük bir anket yaptım. Yüz kişiye sorduğum soru bir tane: CUMHUR mu MİLLET mi?

Yirmi kişi henüz kararsız olduklarını, kararlarını ise adayların projelerine göre belirleyeceklerini düşündüklerini dile getirdi. Bir de hayat pahalılığı ve dar gelirlinin geçim sıkıntısının günden güne arttığı yakınmaları dikkatimi geçti. İzlenimim, seçmenin artık liderlerin birbirleri hakkında söylediklerini değil ponjelere baktıkları yolunda oldu.

Büyükşehir Seçimleri ise biraz daha zor geçecek gibi görünüyor. Bir de Erhan Usta’nın adaylığı var tabi. Hangi ittifaktan daha çok oy devşireceği henüz belli olmamasına rağmen MHP’den dışlanmasını içine sindiremeyenlere de rastlamak mümkün oluyor. Sabit bir anketi sizler de yapabilirsiniz. Arkadaşlarınıza sorabilirsiniz, esnafın derdini izleyebilirsiniz. Sizler de kararsızların nereye doğru kayacağını anlayabilirsiniz.

 

MAĞDURİYET VE SANDIK

Yerel Yönetim Seçimleri yaklaşırken piyasa hep kazanabilme oraklı vaatlere dönüştü. Ancak bazı uygulamalar da kafa bulandırıyor.

Samsun’da merkez ilçelerde tanzim satış noktaları kurulacağı söyleniyor. Atakum, Canik ve İllkadım ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda halkın daha ucuz meyve ve sebze tüketmesi için tanzim satış noktaları kurulmasına bir uyarı geldi. Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, tanzim satış noktalarına tepki gösterdi, sonra da “asıl olan fiyatların denetlenmesi” dedi.

Bu tanzim satış noktalarında satılan ürünlerin denetlenip denetlenmeyeceği, eğer denetlenirse denetlemelerin kimler tarafından yapılacağı soruları da sorulmaya başlandı.

Bu mağazaların Türkiye’deki pazarcı esnafını da mağdur edeceği söyleniyor ve hatta sandıkta da hesap sorulabileceği kulaktan kulağa üfleniyor.

Önce mağazaların açılacağı ilçeleri araştırmak gerekecek sanırım. Ardından da ucuz satılacağı söylenen ürünlerin nakliyesi işinde belediye araçlarının kullanılıp kullanılmayacağı yakıtının nereden sağlanacağı hesaplanacak herhalde.

Ve bu hesaplama büyük ölçüde sandığa da yansıtacak. Şimdi birileri çıkacak biz vatandaşa ucuz ürün yediriyoruz edebiyatı yapacak bu arada da pazarcı esnafını dikkate almamış olacak.

Cumhur İttifakı adaylarının ağızlarından yarından itibaren “Bağ Kur ve Asgari Ücrette iyileştirmeler” yapılacağı cümleler de dökülebilir. Ha bir de SSK emeklisinin maaşına en az 600 liralık artış yapılacağı da dillendirilir.

Bu aybaşı gelmeden maaşlarda artış olacak mı bilemem de CEK ve CAK ile biten kelimeler artık sordu emekliyi ve dar gelirliyi, o nedenle ne yapılacaksa hemen yapılmalı.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Irak'ın her tarafını resimleriyle dolduran Saddam'ın nerede olduğunu hatırlıyor musunuz?