bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kararlardaki Tutarsızlık
Yazarlar // 7 Mayıs 2020 Perşembe 01:18

İsmail BAŞARAN

Uçağın havalanmasını beklerken adamın yanında oturan diğer yolcu, adama dönmüş ve biliyor musunuz, bir yerde okumuştum eğer yolculuk esnasında yanınızdaki ile sohbet ederseniz, seyahat süresi daha kısa geliyormuş insana.

Kucağındaki kitabı okumak üzere yeni açmış adam, kitabı yavaşça kapatmış ve adama, hangi konuda sohbet etmek istersiniz diye sormuş. Bilmem ki, nükleer enerji konusunda konuşmak ister misiniz?

Olabilir, bu ilginç bir konu olabilir ancak nükleer enerji konusuna girmeden önce size başka bir soru sorayım. Bir at, bir inek ve bir keçi, üçü de ot yiyerek beslenmelerine rağmen, keçi misket şeklinde, inek sıvı şeklinde, at ise kurutulmuş ot seklinde dışkılar. Sizce neden?

Sohbet etmek isteyen adam, hayretle bakmış; Hiçbir şey aklıma gelmiyor, bilmiyorum. Kitabını okumak isteyen adam; Hiç bir .ok hakkında bilgin yoksa ne demeye nükleer enerji konusunda sohbet etmek istedin?

Bu fırka neden aklıma geldi, anlatayım. İktidar bir arayla iki karar aldı. Hem de aynı konu arasında birbirine zıt iki karar.

Karar maskelerle ilgili. Önce “maskeler parayla satılmayacak” getirildi ve Hükümetin kendisinin dağıtacağı dile getirildi. Aradan tam bir ay geçti alınan bu kararın tam tersi bir karar daha alındı. “Maskeler parayla eczanelerden satılacak” denildi, bu karar da Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

İktidar parayla satılmayacak dedi, ancak maskeleri dağıtamadı, ardından bu başarısızlığı örtmek için satışların başlayacağı açıklandı. Bu kadar tutarsızlık olmaz, maske dağıtımı konusundaki bu tutarsızlıktan sonra ben vatandaş olarak iktidarın ekonomik kararlarına ve rakamlarına nasıl inanacağım?

 

ASKIDA EKMEK

Samsun’da bu konu ilk kez, Necaattin Demirtaş daha öncesi döneminde aldığı bir kararla başlamıştı. Muhtaçların evlerine ekmeksiz gitmemeleri amacıyla fırınlarda askıya ekmek bırakılıyordu. Hem yardım yapacak olanlar yardımlarını yapıyorlar hem de ihtiyaç sahipleri en azından aç karnına yatmıyorlardı. Şimdilerde bazı belediyeler hastalık nedeniyle sokağa çıkma yasağı olduğu için ekmek dağıtıyorlar.

Samsun’da İlkadım Belediyesi acaba “Askıda ekmek” projesini yeniden hayata geçirip hali vakti yerinde olanların askıya bırakacağı ekmekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtabilir mi?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir şey çirkinse gerçekten onu görmüyorsunuzdur.  Henri Matisse