bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kararı Kim Verecek?
Yazarlar // 22 Ağustos 2020 Cumartesi 12:06

İsmail BAŞARAN

Türkiye’nin gündemi doğu Akdeniz ile Batı Karadeniz bölgelerindeki gelişmelerle uğraştırılırken iyi haberler veriliyormuş, verilecekmiş, hep böyle avutuluyoruz. Bizler vatandaş olarak iktidar tarafından a utulurken çevremizde neler oluyor farkına bile varmıyoruz.

Türkiye’nin siyaset sahnesine çıktığı günden beri “Ben Orta Doğunun eş başkanıyım” diyen Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti yanına MHP’yi de alarak iktidara geldi ve her istediğini yapıyor.

İktidarın görevi bu diyeceksiniz belki sizin için doğru bir yaklaşımdır da benim için doğru değil. İktidar vatandaşı için doğru olanı yapmalıdır. Şu an Türkiye’nin tek derdi ekonomik durum mu, salgın mı yoksa kıyılarımızda aranan petrol mü?

Varsa bile petrolü bize yedirmezler, görmüyor musunuz Dünya gözünü oraya çevirmiş. Karadeniz’de de hareketlilik var. Burada doğalgaz mı petrol mü ne bulunduysa onu da bize yedirmezler.

Artık bazı gerçekleri görmemiz gerekiyor. Yüz yıl önce başımıza padişahlık döneminde ne geldiyse, padişah efendimiz altınları, yani o zamanlı Osmanlı Devleti’nin hazinesini İngiliz Gemilerine yükleyip nasıl götürdüyse bu gün yani yüz yıl aradan sonra da aynı tiyatro mu sahneleniyor Türkiye’de?

Sahne aynı oyun aynı olabilir ancak artık Osmanlı yok bu topraklarda. Kim ne derse desin, kim hangi açıklamayı yaparsa yapsın, kim ne kadar parayı bu kez kendi gemiciklerine yükleyip gitmeye kalkarsa kalksın aktık o eski devlet yok bunu böyle bilesiniz. Yapacağınız açıklamalarla aklımızla alay etmeye çalışsanız da geçti o devir. Arık rüzgâr tersine esmeye başladı bunu böyle görmek gerekir.

TÜRKİYE VERGİ CEHENNEMİ

Bizin çocukluğumuzda annelerimiz "uyusun da büyüsün” diye sallayıp uyuturlarmış bizi. Öyle söylerlerdi kendileri. Bugün de değişen hiçbir şey yok. Yine uyutuluyoruz. Belki beşikte yatıp uyumuyoruz ancak ayakta uyuyoruz ayakta.

Türkiye’nin denizlerinde neler oluyor açıklanacaktır da gerçekten olanlardan haberimiz bile yok. Dedim ya uyutuluyoruz.

Elinize bir elektrik faturası geliyor, siz sonuca bakıyor ve ödüyorsunuz, ancak ne kadar koymuşlar vergiyi anlamıyorsunuz bile. Anlamıyorsunuz derken bu anlamayanlar arasına ben de dâhilim. Gerçi anlasam da değişen ne olacak onu da bilemiyorum.

Alın elinize elektrik faturanızı bakın vergilere: Elektrik Bedeli, Kayıp Kaçak Bedeli, Dağıtım Bedeli, Perakende satış bedeli, İletişim bedeli, Sayaç okuma bedeli, Enerji fonu, TRT payı, Belediye tüketim vergisi, KDV.

İşte vergiler bunlar, Faturanın en sonundaki vergi en doğru olanı: KDV yani kazık daima vatandaşa…

GÜNÜN SÖZÜ

Bir çivi yüzünden bir nal, bir nal yüzünden bir at, bir at yüzünden bir atlı gidiverir. (Franklin)