bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Karar Çarpıtılıyor mu?
Yazarlar // 13 Kasım 2019 Çarşamba 22:17

İsmail BAŞARAN

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kurulması planlanan biokütle enerji santraliyle ilgili tartışmalar sürerken ilde ve ilçelerde algı operasyonları da yapılmaya başladı. Sonuçta yaptırmak istemeyenler de yapmak isteyenler de kendi rantlarının peşinde koşacaklar elbet.

Konu mahkemeye taşındı ve yargı bu konuda bir karar verdi. Ancak verilen karar iki taraf tarafından da sonucun kendi lehlerinde olduğu yolunda açıklamalar yapmaya başladı.

Ovada santral yapılmasını istemeyenler yargının kararını santral yapılmasını durdurduğunu öne sürerken santralı kuracak olan firma da karar atık depolanmasını içerdiğini iddia etti.

Kimi haklı karar kimin lehine çıkacak bunu zaman gösterecek de atık depolama alanlarıyla ilgili sorunları olanlara Tekkeköy ile Samsun arasındaki atık depolanan yerleri de göz önünde bulundurmaları gerektiğini hatırlatmak isterim. Tekkeköy’de fabrikalar var ve bu fabrikaların bacalarından çıkan dumanlar var, fabrikalardan çıkan atıkların sıradağlar gibi olduğu görmüyor ya o dağları çevreciler görmüyor mu acaba?

Neden o fabrikaların kaldırılmasıyla ilgili neden herhangi bir eylem yapmıyor ve tavır koymuyorlar. Santralar çevreyi kirletmiyor mu?

Elbette kirletiyor hatta havayı kirletmekle kalmıyor bazı hastalıkları da tetikliyor. Nerdesiniz çevreciler, bir eylem ve protesto da orası için yapmak aklınıza gelmiyor mu?

 

İŞSİZLİĞİN GÖSTERGESİ

Samsun’da işsizlik var mı yok mu tartışmasına son noktayı Vali Osman Kaymak koydu. Vali Kaymak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne iki güvenlik görevlisi alımı için 800 başvuruda bulunulduğunu açıkladı sonra da "Devlette kadroyu alıp artık buradan emekli olurum denmemeli” dedi.

Şimdi gelelim bu sorunun nasıl çözülebileceğine. Devlet önce iki bekçilik kadrosuna bu kadar insanın neden başvurduğunu sorgulamalı herhalde. Vali Beyin bu konuda herhangi bir projesi var mı varsa uygulamaya ne zaman geçebilir, proje yoksa da neden yok acaba?

Neymiş devlet memuru olanların emekliliğine kadar aynı işte çalışması gerektiği gibi bir durum yokmuş. Vallahi bu ifadeye bir anlam veremedim de bir soru sormak aklıma geldi bu sırda.

Vali olarak bir atama yapıldıktan sonra emekli olana kadar valilik yapmak gibi bir durum var mı acaba?

Valilerin görevi illerine bir basamak atlatmaksa Samsun’un bu basamağı atlaması için acaba ne gibi bir proje var?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yeryüzünde açlıktan ölenlerin sayısı, tokluktan ölenlerden çok daha azdır. (Theognis)