bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Karaaslan ve Millet Bahçesi
Yazarlar // 8 Kasım 2018 Perşembe 06:45

İsmail BAŞARAN

Fotoğrafları görünce içim sızladı. Samsun’a geldiğimde Samsunspor’u ilk izlediğim Stat 19 Mayıs idi.

Samsunspor tarihine damga vuran bu stat şimdi millet bahçesi olacakmış.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekilli Çiğdem Karaaslan, eski stadyumun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi hakkında açıklamalarda bulundu. Karaaslan, "Samsun’umuzda yeni stadımızın gerçekleşmesiyle birlikte atıl kalan kullanılmayan çok önemli bir nokta var. Eski 19 Mayıs Stadyumu'nun artık stadın yıkılarak onun yerine bir Millet Bahçesi'nin Samsun’umuza armağan edileceği bir süreci çok yakında yaşayacağız. Proje çok kapsamlı" dedi.

Neden hep millet bahçeleri yapıyoruz? Neden insanları üretimden uzaklaşıyor ve tüketime yönlendiriliyoruz? Orada millete oylarını almak için ücretsiz kek mi dağıtılacak? Sayın Karaaslan bu konuda da bir açıklama yapar umarım.

Bir de çok methedilen yeni stattan bahsedelim. Bu stat yapıldı yapılmasına da tamamlanmadı daha. İçinde bir dolu eksiklikleri var. Yeni yapılan stattın asansörleri bile bazen çalışmıyor. Biri tamamlanmadan diğerini yıkmak olur mu hiç?

Türkiye bu tür plansız programsız hareketlerle ileri gitmiyor, yerinde de saymıyor, geri götürülüyor.

Allah sonumuzu hayır etlesin.

 

BELEDİYELER VE BORÇLAR

Seçimler geliyor da ya aday adaylarını iki korku birden sardı.

Birincisi aday olabilecek miyim, ikincisi ise kazanır da belediye başkanı olursam ne yapabileceğim?

Çünkü rakamlar hiç de iyi değil. Samsun Büyükşehir Belediyesi dahil ilçe belediyelerinden borçlu olmayan yok gibi. İşte bu nedenle Belediyeler seçime gitmeden borçları açıklanmalıdır.

Bu borçlar nasıl ödenecek?

Haydi, borçların ne kadar olduğunu açıklayacak yiğit bir mevcut belediye başkanı arıyorum. Var mı yüreği yeten bu paraların nerelere harcandığını söyleyecek olan?

 

ÇİFTLİK CADDESİ

Samsun’un en önemli noktalarından birisiydi ve alışveriş mağazalarının büyükleri oradaydı.

Önce AVM’ler yapıldı müşteri bir miktar oralara yönlendi. Ardından Çiftlik caddesinin kuzey taraflarına Suriyeli göçmenler yerleşti ve dükkânlar mağazalar açmaya başladı.

Misafir dedik ancak onlar yerleşti.

Neden yerleşmesinler ki?

Ne vergi veriyorlar ne denetleniyorlar. Çalışanlarının da sigortalı olup olmamasının hiçbir önemi yok. Yani bir genelgeyle Türkiye bu yolla da soyuluyor. Türk vatandaşı işyeri açsa bütün denetmenler maliyeciler sağlıkçılar gelirler.

Ancak Suriyeliler her denetimden muaf.

Kısaca Türk vatandaşı çıkarılan yasalarla soyuluyor.

Suriye, İsrail’e bırakılıyor, Suriye Türkiye’ye taşınıyor.

Her geçen gün çoğalıyorlar. Yarınlarda bağımsız milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alması da kaçınılmaz.

Yaşı yetecek olanlar görürler bu günleri.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmemek gerekir.