bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kar Yağdı ve...
Yazarlar // 28 Ocak 2022 Cuma 19:36

İsmail BAŞARAN

Hani 'fes düştü kel göründü' diye bir söz vardır ya, aynen öyle oldu. Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Samsun’da da kar yağdı ve belediyelerin ne kadar hazırlıksız oldukları ortaya çıktı. Kaç gündür evde mahsur kalanların arasındaydım. Bir tek dün güneş açar gibi oldu da kent merkezinde alt kesimlerde hayat normale döndü. Bu arada iş yine vatandaşa düştü, vatandan kendi dükkânının önünü ve evinin çatısını, kapısının önünü sildi süpürdü. Güneş biraz yüzünü gösterince imdada yetişti ve Belediyelerin aksattığı temizliği yapıverdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi de özellikle kırsal alanlarda mahalle yollarının trafiğe açılmasında

Ana arterler tamam da ara sokaklar halen kar altındaydı.

Eline küreği alan esnaf kapısının önünü temizlemiş, oraları tertemiz de her yer dükkân değil ya. Dükkân olmayan yerlerde kaldırımlar yine kar altındaydı. Belediye işçileri ne yapıyorlar? Bu sorunun yanıtını Belediye Başkanları verirler herhalde. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de hesabı en önce verecek olan yöneticiler arasındadır.

Kar yağınca yolları açmakta zorlanan Belediye, Samsun’un sahilleriyle oynamayı seviyor, şimdi de Samsunspor tesislerinden itibaren fuar alanı dâhil hepsini yıkmayı kafaya koymuş. Allah rızası için bir yeri de yıkmadan yap be kardeşim.

 

GELEN VE GİDEN

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde başkan değişince, eski başkan Yusuf Ziya Yılmaz milletvekili olunca Samsunlunun neler çekeceğini anlar gibi oldum. Yılmaz görevi sırasında yapmaya odaklanmıştı, yaptıklarını beğenirsiniz da ya beğenmezsiniz ancak yaptıkları çoktu.

Bugünkü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise yapmaya değil de adeta daha önce yapılanları yıkmaya odaklanmış gibi, sürekli yıkacağını söylüyor. Yıkacağını söylediği yerlerden birisi de Samsunspor tesisleriymiş, liman sahası içindeki kafeleri düğün salonlarını yıkacakmış. Samsunspor tesislerini hele bir yık bakalım ne olacak? Bana kalırsa ilk gündeme gelecek olan mental yorgunluktan dolayı görevinden affını istemesi olacak sonra da yerine Meclis’ten AK Parti üyelerinden veya ilçe belediye başkanlarından birisi atanacak, daha önce olduğu gibi.

Sayın Demir umarım böyle bir girişimde bulunmaman için sana baskılar vardır ve böyle bir uygulama içine girmezsin. Hele de şu sıralarda hiç de düşünülmemesi gereken bir konudur bu. Doğalgaz ve elektrik zamları nedeniyle vatandaş kan ağlarken, organize ve küçük sanayi sitelerinde hem patronlar hem de çalışanlar burnundan solurken önlerine böyle bir tabakla çıkmak akıllılık değildir.

Yoksa millet açlığını ve zamları düşünmesin diye mi böyle bir girişimde bulundun. Eğer vatandaşın gerçekleri unutması için yapıysan girişimi hiç eforunu boşa harcama. Ne yapansan yap elektrik ve doğalgaz faturalarını bu vatandaşa unutturamazsın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Elektriği Edison buldu faturayı biz ödüyoruz…