bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kapılar Açıldı
Yazarlar // 29 Şubat 2020 Cumartesi 23:55

İsmail BAŞARAN

Suriye topraklarında askerlerimiz şehit oluyor, hepimizin yürekleri dağlanıyor. Anaların yüreği yanıyor, bacılar gözyaşı döküyor, eşler çocuklar ağıtlar yakıyor.

Bütün bunlar neden oluyor, neden? Amerika ile Rusya’nın tepişmesinden elbet. Onlar güç gösterisinde bulunmak için Türkiye’yi alet olarak kullanıyor.

İnsanlar can veriyor, askerlerimiz şehit oluyor, devlet büyüklerimiz de şehitler için dua edip ailelerine başsağlığı mesajları yayınlıyor.

Devlet büyüklerimiz yüksek sesle konuşuyor, ancak yine gariban şehit oluyor. Ancak yüksek sesle konuşan devlet yöneticilerimizin çocuklarından şehit olan yok, acaba neden? Vatan toprağını beklemek için askere gitmiyor, cephede yer almıyorlar diye mi? Türkiye sınırlarını beklemek için hep garibanlar öne sürülürken biraz da bu devlet büyüklerimiz kendi çocuklarını cepheye ateş altına sürseler ya. Çocukları şehit olurken kendileri de şehit anası ve şehit babası olmayı tatsalar ya.

Nöbete hep gariban Mehmet gidiyor, Ülke sınırlarını bekliyor, siyasiler de aldıkları kararlarla, hatta yanlış kararlarla jandarmalığa soyunup saraylarda oturuyor.

Suriye bataklığı dedik ya, sadece orada değil sınırlarımız içinde de sürüyor politika yanlışlıkları. Suriyelileri mülteci olarak alıyoruz, maaş bağlıyoruz, işleri açarlarsa vergi almıyoruz, misafir diyoruz. Böyle kararları da maalesef çocuklarını askere göndermeyen, yurt dışına gönderen, sakat raporu alan siyasetçiler yapıyor.

Bir zamanlar kendisini “Ortadoğu’nun eş başkanı” olarak nitelendirenler ise seslerini çıkarmıyorlar. Sistem böyle kuruluyor işte, gariban çileyi çekiyor, ağababalar ise sefayı saraylarda, yazlık köşklerde sürüyor.

Başına silah dayanıp esir alınan bir paşa, kendisini korumaktan acizken sonrasında Milli Savunma Bakanı yapılıyor. Kendisini koruyamayan insan ülkeyi koruyabilir mi diye bizler de sorgulamıyoruz.

Hatayı başkasında değil, kendimizde aramamız gerekir, çünkü bizler doğru yöneticileri seçemiyoruz demek ki… Kapılar açıldı, gidenler gidecek de merak ediyorum Samsun’dan da gidecek olan var mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eşitliğin olmadığı yerde haksızlık baş kaldırır.  Gustave Le Bon