bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kapıkulu Askerleri
Yazarlar // 15 Haziran 2020 Pazartesi 00:22

İsmail BAŞARAN

Sanatçılara 30 milyon liralık destek verilmiş; neden? Çıksınlar TV’de konserler versinler ve halkın moralini düzeltsinler diye. Bunu kim yaptı, halktan 10 lira isteyeler yaptılar bunu. Sanatçı denilenler de bu paraya balıklama daldılar. Ne hikmetse hiçbirisi "Bizi buralara getiren halkımıza yapmamız gerekeni yaptık, ücret almıyor ve parayı “ Milli Eğitim Vakfı’na veya Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışlıyoruz” demediler.

Yaptıkları bu hareketle de benim gözümde sanatçı olmaktan çıktılar, Osmanlı dönemindeki kapıkulu ekserlerine döndüler. Kapıkulu askerleri kimlerdi sorusu aklınıza gelebilir. Osmanlı zamanında kapıyı, padişahı bekleyen kapıkulu askerleri vardı. Bu askerlere üç ayda bir Ulufe dağıtılırdı. Ulufe deydi hatırlayalım: Osmanlılarda kapıkulu askerlerine, saray ve devlet kuruluşlarındaki bazı görevlilere üç ayda bir verilen ücretin adıydı.

Verilen o parayı alan artık kim olursa olsun benim gözümde kapıkulu askeridir, sanatçı falan değildir.


TÜRKİYE EKONOMİSİ

Açıklanan rakamlara göre Nisan ayında, dünyada, sanayi üretimi en çok daralan ikinci ülke olduk. Yapılan açıklamalar bu yolda, yolun sonunun nerelere kadar gideceği de meçhul. Çünkü Sağlık Kurulunun açıklamaları hiç de iç açıcı değil, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra günlük hastalık sayısının arttığını açıklanıyor.

Bu açıklamayı da Sağlık Bakanı yapıyor. Nasıl oldu bu iş de arttı vakalar? Alınan sokağa çıkma yasağının kaldırılma kararı yanlış mıydı? Eğer yanlışsa, bu yanlışı yapan kimdi, hesabı kimden sorulacak? Millet işinin başına gitsin, yardımlar kesilsin diye yapılmışsa, yapılan hata değil doğrudan suçtur.

Ekonomi düzelsin, esnafa yardım yapılmasın işinin başına gitsin diye yapılan bu uygulamanın neresi doğru? Hatırlıyor musunuz, ekonomiyi yönetenler salgın başladığında şöyle diyordu:

"Dünyanın üzerinden kamyon geçerken bize motosiklet çarpacak." Sorulan sorulara da alaycı cevaplar veriliyordu daha doğrusu sorunları görmezden geliniyordu, durumu hafife alan ekonomi yönetimiyle olmaz bu iş deniliyordu da insanlar inanmıyordu.

Ne oldu şimdi? Türkiye’de vata sayılarının arttığı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanıyor, açıklanan rakamların ne kadar doğru olduğu da akıllara soru işareti bırakıyor. Rakamlarda indirim mi yapılıyor, millet galeyana gelmesin diye?

 

YENİ PARTİLERE GEÇİŞ

AK Parti’den ayrılıp yeni kurulan partilere yatay geçiş yapanlar yarın gidilecek seçimde milletvekili olurlarsa yeniden AK Parti’ye geçecekler mi? Bu soru aklıma geliverdi, yani İktidar, ayrılanları öne sürüp yeni bir oyunun içine mi girdi?

Burası Türkiye, yapılan da Türkiye’de politika. Bunu zaman gösterecek elbet, geçerler mi, geçerler hiç belli olmaz. Çünkü çok kumpaslar ördük AK Parti İktidara geldikten sonra, yene de görülebilir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Pencereyi siz açarsanız temiz hava gelir; başkası açarsa cereyan olur. (Lucill De Chazal)