bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
KAMU - SEN moral bozdu
Yazarlar // 16 Mart 2018 Cuma 09:36

İsmail BAŞARAN

Türkiye Kamu-Sen bir araştırma yapıp moralimizi bozdu. Yapılan araştırmaya göre şubatta dört kişilik ailenin asgari geçim sınırı 5 bin 458 lira 74 kuruş olarak tespit edilmiş..

Araştırmanın Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) alınan şubat fiyatlarına göre yapıldığı da belirtilmiş. Çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 679 lira 96 kuruş olarak hesaplanmış. Tabi bu arada dört kişilik ailenin asgari geçim haddi ise 5 bin 458 lira 74 kuruş olarak belirlenmiş. Rakamlar da bir önceki aya oranla yüzde 0,82 artış göstermiş.

Bu arada çalışan tek kişinin açlık sınırı bir önceki aya göre yüzde 0,64 yükselerek 2 bin 58 lira 75 kuruş olmuş.

KAMU – SEN’in başka işi mi yoktu birader bu rakamları önümüze koydu ve zaten bozuk olan moralleri daha da dibe vurdurdu.

Hem böyle rakamlar ortaya koyacaksınız hem de ardından milletvekili maaşlarının yüksek olduğunu anlatacaksınız. Rakamlara bakılırsa saygıdeğer vekiller gerçekten zor durumdalar, herhalde geçinemiyorlar.

Peki rakamlara göre asgari ücretli ne yapıyor?

Ölmüşler de haberleri yok sanırım. Onlar kendilerine söylenenlerle avunuyor. TV’lerde polisin yapması gerekenleri yapan programları izliyor ve uyuyor.

TV programları dedim de dikkatimi çeken bir konu oldu.

TRT de yayınlanan bir dizi var. Kayı Aşiretinin Anadolu topraklarını yurt edinmesini dile getiriyor. Bu aşiretin bir de bayrağı var. Ertuğrul Bey akınlara giderken o bayrak hep önde giderdi. Ancak son bölümlerde pek de görünmüyor, acaba neden?

İYİ Parti’nin amblemine benzediği için olmasın sakın. Öyle ya hem TRT hem de muhalefet partisinin reklamı, ya o bayrak kalkacak ya da dizi yayından kalkacak denilmiş olabilir mi?

İnsanlar geçinemezken küçük işlerle mi uğraşıyoruz acaba?

 

İCRAAT GEREKİR

CHP Samsun İl Başkanı Av. Akcagöz, seçim ittifakı ile ilgili siyasi partiler kanununda yapılan düzenlemelerin, seçim güvenliğini ortadan kaldırdığını iddia etti.

AK Parti ve MHP’nin, ittifak yasası olarak gündeme getirdiği yasal düzenlemelerin, milletin iradesini hiçe saymak suretiyle, Meclis’e adeta dayatılarak geçirilmeye çalışıldığını ileri süren CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Bir ittifak gündemidir gidiyor. Aslında, yapılmak istenenin ne olduğunu anlayabilmek için değişiklik öngörülen maddeleri masaya yatırmak gerekir "dedi.

Akcagöz bu söylediklerinin hangi Meclis’te tartışılabileceğini sanıyor? Hele bir tartışılmaya başlansın da görelim kimler kaba kuvvetle o yasaları oradan geçirmeye çalışıyor, katakullilerle seçim kanunlarının nasıl değiştiğini görsün millet. Tabi öncelikle o kanunlar görüşülürken Meclis’in TV’si de yayında olmalı değil mi?