bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
 Kaldırım İşgali Büyük Sorun
Yazarlar // 24 Ekim 2019 Perşembe 07:24

İsmail BAŞARAN

Samsun İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri çeşitli meslek gruplarıyla ilgili denetimlerini sürdürüyor, son olarak da kahvehane, çay ocağı ve çay bahçeleri denetimden geçirildi.

Yapılan denetimlerde, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili mevzuata uyulup uyulmadığını kontrol eden zabıta ekipleri, sağlığa uygunluk ve temizlik konularında denetim yaptı. Yapılması gerekenler yapılmış. Bazı diğer esnafların yaptığı gibi kaldırımların işgal edilip edilmediğine de bakılmış mı acaba?

Samsun’un çözülemeyen sorunudur kaldırım işgalleri. Her kaldırımda ya seyyar ya da sabit satıcı bulmak mümkün, bu sadece ana arterlerde değil ara sokaklarda da böyle oluyor. Acaba İlkadım Belediyesi başlattığı bu uygulamayla sağlığa uygunluk dışında seyyarların vatandaşın yaşam alanlarına müdahale edilip edilmediğini de denetlemiş mi, yoksa görmezden mi gelinmiş?

Kaldırım işgalleri Samsun ve ilçelerinde büyük sorun oluyor, bunu görmek için uzman olmaya gerek yok sadece kör olmamak gerekir, görülüyor da görmezden mi geliniyor. Eğer öyle yapılıyorsa gerçekten ayıp ediliyor ve yasaya aykırı harekette bulunuluyor.

 

BİRİNİZ DE VATANDAŞLA OLUN

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kurulması tartışılan santrallerin yapımı konusundaki tartışmalara Samsun Valiliği de katıldı. Valilik kararın Çevre Kanunu, ÇED Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun alındığı mütalaa edildiği açıklamasını yaptı.

Yani santral raporu uygunmuş ve artık kurulacak, hayırlı uğurlu osun. Valilik açıkladı: “Hasat sonrasında tarım arazisi üzerinde kalan çeltik sapı, mısır sapı vb. olacağı, tesiste yakıt olarak kesinlikle fosil kökenli (Kömür, fue-oil, vb) yakıt kullanımı söz konusu olmayacak. Bunun dışında ömrünü tamamlamış lastik ya da diğer tehlikeli veya özel işleme tabi hiçbir atığın tesise kabul edilmeyecek. Yakıt ihtiyacının tamamen yerli ve yerel kaynaklardan (bölgedeki çiftçilerden) temin edilecek.”

Uygun rapor da alınmış, yapacak bir şey yok deniliyor. Evet yapacak bir şey yok, Samsun’lu bunu Terme’de de yaşamıştı daha önce. En azından o günlerde vatandaş işletmeci tarafından yerinde bilgilendirilmişti.  Şimdi neden böyle bir bilgilendirilmeye gidilmiyor da açıklamayla yetiniliyor acaba?

İktidar milletvekilleri bu konuda halkı bilgilendirmek için bölgede neden vatandaşla buluşmuyor, tepiklerden mi korkuyorlar?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Karanlığa küfredeceğine bir mum yak… Konfiçyüs