bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kadrolar Değişecek Mi?
Yazarlar // 23 Ocak 2019 Çarşamba 22:56

İsmail BAŞARAN

Siyasi Partiler yerel yönetim seçimlerine yoğunlaşmış vaziyette olmasına rağmen vatandaş kendisini hayat pahalılığı altında ezilmekten kurtarabilmiş değil.
Yani kısaca seçmen, sandığı düşünüyor gibi görünmesine rağmen pazarı ve fiyatları aklından çıkaramıyor. Enflasyon altında ezildiğini günden güne daha iyi anlıyor ancak sesini de yükseltemiyor.
Halk arasında bir söz vardır, “yumuşak huylu atın tekmesi sert olur” derler.
Seçmen bu tekmeyi önümüzdeki yerel seçimlerde vurur mu bilemem, sandık sonuçları belli edecek bunu.
Konumuz seçimlerde hangi partinin kazanacağın tabi. Ancak asıl düşünülmesi ve cevabı aranması gerek sorulardan birisi belediyelerde kadroların değişip değişmeyeceği. Adaylar büyük ölçüde değişti, yeni seçilenler kadroları değiştirecekler mi sorusu sorulmaya başlandı. Değiştirilmez aynı kadrolar ile yola devam edilirse sorun yok, eğer değiştirilirse işte o zaman yandı gülüm keten helva.
Görevde bulundukları süre içinde burunlarından kıl aldırmayanlar, sudan çıkmış balığa dönecekler herhalde. Sudan çıkmış balık da bir süre sonra kokmaya başlar. Sizce ilk koku nereden gelecek?
Hele bir de seçimleri Cumhur ittifakı adayları kazanmazsa işte o zaman burunları tıkamak gerekir herhalde. Görev başında iken burunlarından kıl aldırmayanlara duyurulur.

ÇOK MU HİZMET EDİLİYOR?
Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun genelinde bin 52 proje bulunduğunu, bunun 609’unun yatırımcı kurum ve kuruluşlarca, 443’ünün belediyelerce yürütüldüğünü ve projelerin toplam tutarının ise 7 milyar 71 milyon lira olduğunu söyledi.
Ne demek şimdi bu?
Vali Bey, yerel yönetim seçimleri öncesi böyle bir açıklamayı neden yaptı acaba, Sorunun cevabını tahmin edebilen var mı acaba?
Samsun Valisi Osman Kaymak’ın iktidara yakın görünebilmek için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı gördüğünü sanmıyorum, elbet hizmetleri anlatmıştır. Ah bir de vatandaşların içinde bulunduğu dertleri anlatabilseydi Sayın Vali, vatandaşın gelen zamlar altında nasıl ezilmekte olduğunu anlatabilseydi.

İYİ PARTİ’DEN SES GELDİ
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, işten atılan Makro işçileri ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yanlarında olduklarını söylemiş. Yaşar, "Çalışanların durumu içler acısı. Mesela, Samsun'da Makro market çalışanları her hafta düzenli eylem yapıyorlar, işlerine son verildi ve mücadelelerine devam ediyorlar" demiş.
Bedri Yaşar’a tavsiyem, bir de seçim bölgesi Samsun’da bu kadar çok işyeri kapandığını, yerlerine neden Suriyeliler tarafından işyerleri açıldığını araştırmaktır.
Unutulmamalıdır ki, tezgâha çıkan mal alıcı bulur. Ticaretin kuralıdır bu.
Tezgâha çıkan her mal mutlaka alıcı bulur ancak Defolu olup olmadığı ise alındıktan sonra anlaşılır.

GÜNÜN SÖZÜ
İnsanlar, onları ne kadar umursadığınızı bilmedikçe, ne kadar bildiğinizi umursamazlar.(John Maxwell)