bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kader
Yazarlar // 27 Ağustos 2012 Pazartesi 07:33

Ragıp GÖKER

Şimdiki adı PTT 1.Lig, Süper Lig kurulmadan önce 2. Lig’di adı. Bunca yılın gazetecisiyim. Bu lig’de Samsunspor maçlarına yorum yazdığımı hatırlamıyorum.

20 Yıl kadar ara verdiğim spor yazılarına geçen yıl dönmüştüm.

Süper Lig’de Samsunspor’umu yazmak ne kadar da keyifliydi.

Biz de küme düşmüş olduk yani.

Kader işte!

Neye yarar üzülmek.

Tribünler umduğum gibi kalabalık değildi.

Coşku mu eh işte.

Maçtan önceki en dramatik an ise Emin Kar’ın 23 yıl önce son kez krompanla bastığı 19 Mayıs’ın çimlerine bu kez ‘’Büyük Başkan’’ sloganlarıyla tekerlekli sandalyeyle de olsa yeniden inmesiydi. Onun kaptan olarak coşkuyla 3’lü çektiği maçları çok hatırlarım. Çoğunda da yazar olarak tribündeydim.

Siz şimdi bizden maç analizi de beklersiniz, öyle ya.

İlk maç ne kadar fikir verirse o kadar biz de sahada gördüklerimizi aktarmaya çalışalım.

Erhan Altın’ın maçın ilk yarısındaki oyun planından şunu anladım. Top bizdeyken iki yan bekimiz Ozan Özkan ve Şaban Özel ileride kalacak,iki stoperimiz Mahamoudoy Kere ve Lokman Gör çakılı oynayacak Kaptan Turgay Gölbaşı, bazen de Kere ilerideki beklerimize uzun top atacak. Bu topları hücumcularımız Adem Sarı ve Halil İbrahim Peşken alacak ve pozisyon yapacaklar. Bu yorumu ilk maça göre yapıyorum ama İki hücumcumuzda da gerek stoperlerin kucağında kaldılar. Ayrıca topu tutarak takımın hücumda çoğalmasını sağlayacak özellikleri de kendilerinde göremedim.

Orta alanı top yapamayan bu takımla sezonu nasıl geçiririz bilemem. Turgay Gölbaşı’nın atacağı uzun toplarla ancak Tavşanlı gibi bizi zorlayamayan takımlarla idare edersin, yarın bir gün ligi domine edecek güçlü takımlara karşı bu oyun planı tutmayacaktır.

Erhan Altın neden böyle bir oyun planı yapmış olabilir. Kanımca şudur. Orta sahamız rakibi karşılamada fena değildiler ama takımın hücum yapmasında çok eksikti. Bu oyun planında da gol tesadüfen olurdu. Öyle de oldu. Kazanılan serbest atışta Tavşanlı kalesi önünde oluşan karambolde topa dokunan Musa Sinan Yılmazer golü yaptı.

Koca İlk yarının tek pozisyonu da buydu zaten.

İkinci yarı Tavşanlı’nın baskısıyla başladı. Savunmada kalan takımımız kontra ataktan pozisyon aradı. Buldu da, Musa Sinan Yılmazer topu, en iyi vuracak adam olan Adem Sarı ile buluşturdu ama o, takımı rahatlatacak golü yapamadı.

‘’Bu pozisyonu çok aramayız inşallah’’ diye düşündük. Korktuğumuz 90. dakikada başımıza geldi. Bu dakikaya kadar baskı kuran ama pozisyon yapamayan Tavşanlı ceza sahamıza uzun bir topta golü buldu.

Yazık oldu 3 puan son dakikalarda elimizden kaçtı.