bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İyi Yıllar Türkiye
Yazarlar // 1 Ocak 2021 Cuma 14:35

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de İktidar almış eline satırı çeşitli vergiler adı altında vuruyor da vuruyor, bu satırın kemiğe kadar dayanmasını mı bekliyor bilmiyorum. En son olarak elektrik fiyatlarına zam geldiği uğursuz 2020 yılının son günü açıklandı. Artık bu zamlardan bıktık, bunu neden hiç dikkate almıyor iktidar. Suriyelileri beslemek için benden para kesilmesini bana sordunuz mu? Her konuda halkın yanında olan iktidar neden kendi vatandaşından aldığı parayla yardım yapacaksınız, olmuyor işte satırı bize vuruyorsunuz. Madem Türkiye komşularından sığınanlara bakacak kadar zengin, neden vergileri artırıyor hükümet?  Bu sorunun yanıtını verebiliyor musunuz?

Türkiye’de İktidar kendi vatandaşını vergi altında eziyor da eziyor. Zam üstüne zam yapılıyor.

Vatandaşın çalışarak emek vererek aldığı ücret yoksulluk sınırının bile altında kalırken buna bir de asgari ücrete verilen açlık zammı ekleniyor. İktidar asgari ücreti açıklar açıklamaz zam yağmuru yağdırmaya başladı. En son olarak elektriğe bastılar zammı.

Zamlar yağmur gibi yağdırılırken aslında yapılması gereken bir kamuoyu yoklaması var. Sorular da İktidardaki idrak sınırı, vicdan sınırı, utanma sınırı olmalı. Yapın bir oylama bu üç soruya da verilecek yanıtların (0) olduğunu görün.  Türkiye’nin ekonomik ve ahlaki yönden düzelmesi için çözüm mü arıyorsunuz? Suriye’den getirip başımız bela ettiğiniz bize sormadan ekmeğimizi bölüşme bir tarafa tamamını yemeye başlattığınız Suriyelileri neden geri göndermiyorsunuz? O zaman ekonomimiz bir nebze olsa düzelir ben de vatandaş olarak ayçiçeğinin litresine yüzde yüz zamlı ulaşmam. İşte o zaman dünya bizi gerçekten kıskanır.

 

ZAMLARA HAZIRLIKLI OLALIM

Önce otoyollar, köprüler, ardından, elektrik ve gıda maddeleri zamlandı ve bu zamlar da durmuyor. Sırada su ve doğalgaz var. İktidar sırtımızdaki abayı bile almış buruyor da vuruyor.

Tabi bu arada malum bazı şirketlere verilen ihaleler ve paralar durmuyor, benden alınanlar geçmediğim ve kullanmadığım otoyollar için yüklenicilere veriliyor.

Çalışana bırakın yemek kaşığını, çay kaşığıyla verip kepçeyle geri alanların yönettiği Türkiye’de bu yıl ne olacak? Bunu merak bile etmiyorum çünkü toplumlar hak ettikleri şekilde yönetilirler. Bunun en iyi örneği de Türkiye’dir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Cehennemde ateş yoktur, her insan ateşini bu dünyadan götürür. (Pir Sultan Abdal)