bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İyi Parti'nin Sürprizi Hayati Tekin mi?
Yazarlar // 12 Aralık 2018 Çarşamba 23:21

Ragıp GÖKER

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinin, kimi zaman tıkansa da, görüşmelerin, iki liderden ‘’Bu iş olmayacak’’ sözü işitilene kadar süreceği anlaşılıyor.

İttifak görüşmelerini CHP adına Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti adına da Koray Aydın sürdürüyor.

CHP’nin, Manisa ve Denizli’yi İYİ Parti’ye bırakacağı neredeyse kesinlik kazanmış gibi görünüyor ancak, ittifak, Ankara adayı üzerinde kilitlenmişe benziyor.

Bu iki parti ittifak yapabilirse çatı aday Mansur Yavaş olacak ama hangi partinin çatısı altında seçime gidilecek, bu konu henüz belli değil.

Meral Akşener’in, Mansur Yavaş’ı kendi partisinin adayı olarak görmek istediği ve bu konuda da ısrarcı olduğu biliniyor.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’nın haberine göre, önceki gün Kılıçdaroğlu- Yavaş görüşmesinde Kılıçdaroğlu’nun, Meral Akşener’in bu talebini iletirken ‘’İYİ Parti’den aday olursan, biz Ankara’dan aday çıkarmayacağız’’ demiş ancak, buna karşın Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu’na ‘’İYİ Parti’den seçimi kazanamam, olursam CHP’nin adayı olurum’’ diye cevap vermiş.

Bu durumda Meral Akşener de, Mansur Yavaş konusunda daha fazla ısrarcı olmayıp, ittifak görüşmelerini birkaç gün içinde sonuca ulaştıracaktır.

Bu arada CHP’nin Denizli ve Manisa gibi büyükşehirlerde olduğu gibi Samsun’u da İYİ Parti’ye bıraktığı konuşuluyor.

Öyleyse, CHP, Samsun’u İYİ Parti’ye bırakması durumunda, ittifakın adayı kim olur?

İYİ Parti’nin Mehmet Çakar, Zihni Şahin ve Hayati Tekin’e teklif getirdiği biliniyor.

Zihni Şahin’in, bu konuda çıkan haberleri ‘’O partilerle ilgim yok’’ diyerek yalanladığı biliniyor.

Mehmet Çakar’ın ise Şahin ve Tekin formülünün tutmaması halinde aday yapılabileceğini düşünüyorum ama Hayati Tekin en güçlü aday olarak ön plana çıkıyor.

Hayati Tekin’in, 24 Haziran’da milletvekili adayı gösterilmediği için CHP’ye kırgın olduğu, bu nedenle ‘’CHP’den bana kimse adaylık teklif edemez’’ dediğini, bu sütunlarda yaklaşık bir ay önce okumuş olmalısınız.

Tekin’in, CHP’ye uzak, İYİ Parti’ye ise yakın olduğunu da yazmıştık.

Hayati Tekin mevzuu, İYİ Parti’nin Samsun teşkilatından da çıktı, görüşmeler bir süredir, genel merkez tarafından yürütülüyor.

Önceki gün H.HALK’ı ziyaret eden İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar ve İl Başkanı Recep Güleroğlu,’’Seçmene Demir mi, ortak aday mı, diye soracağız, bunun için kabul görecek sürpriz adaya hazır olun’’ demiş.

Mutaassıp bir yapısı olduğu bilinen Hayati Tekin’in, CHP tabanında zaten bir karşılığı var.

Hayati Tekin ayrıca, İYİ Parti tabanı ve hatta AK Parti tabanından da oy alabilecek bir profile sahip.

Hazır CHP, Samsun’u İYİ Parti’ye bırakmışken, seçmende kabul görecek sürpriz aday olsa olsa. Hayati Tekin olur.

Bu da benim tahminim.