bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İYİ Parti'nin Samsun Teşkilatı Kurulurken
Yazarlar // 2 Kasım 2017 Perşembe 09:11

Ragıp GÖKER

İYİ Parti'nin kurulduğuna dair açıklamanın yapıldığı günlerde ''Türkiye'ye İYİ gelsin'' diye yazmıştım.
Aynı temennideyim.
Değişen bir şey yok yani.
Ve fakat
Serde gazetecilik yaptığımız için olsa gerek, sokaklardaki ayaküstü konuşmaların yanı sıra, dost meclislerinde de, söz dönüp dolaşıp ''İYİ Parti ne yapar?'' şeklindeki soruya geldiği için, ayrı ayrı cevap vermektense düşüncelerimi buraya bir kere daha yazmanın daha doğru olacağını düşündüm.
Meral Akşener'in liderliği halkta karşılığını bulmuştur.
Bu nedenle beklentide büyüyor haliyle.
Bu arada Meral Hanım'ın performansından şüphe duyulmamakla birlikte, teşkilatlanma yapılarıyla ilgili kuşkuların arttığını da söylemek isterim.
Samsun özelinden yola çıkacak olursak, konunun merkezine İbrahim Özyer oturuyor.
Tahmin edileceği üzere, İbrahim Özyer'den şikayet edenlerin tamamına yakını ülkücülerden oluşuyor.
İYİ Parti, MHP'nin devamı değil elbette.
Kuruluş amacı da bu değil.
Konuyu bu eksen etrafına oturtursak, İYİ Parti kurucularına ve o felsefeye haksızlık etmiş oluruz.
Ancak, ''şüyu vukuundan beter'' sözünde olduğu gibi, gerek kurucular kurulu ve gerekse, Samsun örgütünün yapılaşması aşamasında oluşan hava böyle bir izlenim veriyor.
Kurucular kurulunda Samsun'dan İbrahim Özyer'in tek isim olması, İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmayı bekleyenlerin hevesini kıracaktır.
Ki; Özyer'in, MHP'deyken bile kendinden başka güç kabul etmediğini biliriz.
Doğru veya yanlış o tartışamaya girmeyeceğim ama Meral Akşener'in Samsun ziyareti sırasında önceki dönem milletvekillerinden Cemalettin Şimşek'i otobüsten indirdiği konuşulurken, Samsun teşkilatının kuruluşunu, Özyer'in inisiyatifine bırakmak, 'dar kadrocu' yapıları cesaretlendirmek anlamına gelecektir.
En azından uyandırdığı algı budur.
Meral Akşener haberdar olur mu bilmem ama Samsun'da konuşulanları aktarmak isterim.
Şöyle ki:
- Parti yeni - Samsun eski.
- Parti yok – kavga var.
- Eski MHP.
- Mikro Milliyetçilik  (Trabzon Lobisi kastediliyor)
- Herkesi kucaklamayacak.
Siyasette ahde vefa'nın önemini bilirim ama bu da bir yere kadar.
Meral Akşener, İYİ Parti'nin MHP'nin devamı ve bir parçası olmadığını anlatacaksa, Samsun teşkilatını oluştururken,  MHP'de klik oluşturmuş o ekibi vazgeçilmez olarak bilmemeli.
Mevlana'nın yaklaşık 700 yıl önce "Düne ait ne kadar söz varsa, dünle beraber gitti cancağızım. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" dediği gibi eskiye dair ne varsa atmasını beklemem ama ülkemin yarasına merhem olabilmek adına kendisi nasıl tebdili mekan eylemek durumunda kalmışsa, Meral Hanım'ın çevresinde de şimdi yeni insanlar olmalıdır.