bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İyi Olarak Hatırlanmak
Yazarlar // 16 Kasım 2020 Pazartesi 23:39

İsmail BAŞARAN

Samsun’da bir şeyler oluyor. Vatandaş ne olduğunu biliyor da siyasiler maalesef bilmiyor gibi görünüyor. Samsunspor’dan başlayayım: Samsunspor Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı ve yönetimi, uzun zamandır üzerinde çalıştığı 20 Ocak Anıtı projesini hazırladı ve yer temini için Başkan Mustafa Demir'in kapısını çaldı. Buraya kadar olan doğru, çünkü Samsunspor bu ilin ortak paydasıdır.  Ancak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Divan Kurulu'nun 20 Ocak Anıtı'na yer vermedi.  Neden acaba?

Mustafa Demir inşaat işleriyle uğraşan birisi, proje yapmak ve uygulamak gerçek işi, eğitim aldığı konu. Ancak Demir’in projesi beğenilmeyince, beğenilen projeyi de kendisi beğenmemiş olacak ki geri çevirdi.

Kısaca Samsunspor anıtı konusu “şey yarışına” dönüverdi. Yapılan Samsunspor’a yapılmış bir ayıptır. Ve bu işin hesabı da zamanı gelince sorulur. Hesap sadece bir kişiden yani Başkan Mustafa Demir’den değil partisinden de seçim sandığında sorulur.

Önümüzdeki seçimlerde AK Parti’nin Samsun’daki sonunun ne olacağını Samsunspor’a gönül verenler soracaktır ve bu unutulmamalıdır. Ya Mustafa Demir bu inadından vaz geçecektir ya da Samsunspor’a gönül verenler Mustafa Demir'in siyasi partisinden vazgeçecektir. Bu işin sonunda hesabı seçmen adı verilen Halk soracaktır.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bırakın spor sevdalısı olmasını aynı zamanda sporcudur, futbol oynamış ve sahada ter akıtmış, terleyen o formanın peşinden giden taraftarların nasıl bir güç olduğunu bilen ve her ortamda dile getiren bir kişidir. İşte o nedenle Mustafa Demir’in Samsunspor’u ve Samsunspor’u karşısına almasını istemez. Forma uğruna sahada ter akıtanlar ve o formanın arkasından deplasmanlara gitmek için yollara düşenlerin gücünü bilmektedir. Bu gücü Mustafa Demir de biliyordur ancak artık siyasette son dönemi olduğunun bilincine varmış olmalı ki “benden sonrası tufan” diye düşünüyordur. Bu şehir yıllar geçse de aradan, kendisine hizmet edenleri unutmaz, iyi ya da iyi olmayan şekilde hatırlar. Kemal Vehbi Gül, Muzaffer Önder ve Yusuf Ziya Yılmaz gibi. Sadece hatırlanmak değil iyi olarak hatırlanmak önemlidir.

Soru şu: Mustafa Demir yarın eski başkan olduğunda nasıl olarak hatırlanacak? İyi olarak mı kötü olarak mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Özgür bir ülkede yaygara çok ıstırap az, baskı altındaki bir ülkede ise yakınma az, keder çoktur. (Carnot)