bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İyi ki seçim geliyor
Yazarlar // 26 Aralık 2018 Çarşamba 11:43

İsmail BAŞARAN

Bir şarkı vardı, “Hayat Bayram Olsa” ile başlar ve sözleri mutluluk saçardı. Türkiye’de sanırım insanlar bayramdan vazgeçti de her yıl seçim olsa diyecek duruma geldi, ya da getirildi. Çünkü ne zaman seçim ufukta görülse fiyatlar ucuzluyor, maaşlar zamlanıyor. Türkiye’de yerel yönetim seçimleri olacak ya, iktidar da bazı ücretlerde indirim yaparken bazı ücretlere de zam yapıyor.

Bir türlü belirlenemeyen asgari ücrete zam geldiği açıklandı.

Asgari ücret 2019 yılında brüt 2 bin 558 lira, net 2 bin 20 lira olarak belirlendi. Böylece net asgari ücret 417 olurken zam oranı da yüzde 26,05 olarak belirlendi.

Unutmayalım bu arada evli ve 3 çocuklu çalışan için asgari ücret 2.155 TL oldu. Hükümetin bu tutumu “Ah her yıl seçim olsa” dedirtti asgari ücretle çalışanlara.

Bu asgari ücret yeter mi, elbette hayır. Çünkü asgari geçim endeksi sürekli yukarı doğru çıkıyor. İnsanlar yine geçim zorluğu çekiyor. Bunun en büyük nedeni ise Türkiye’nin üretim toplumu olmaktan çıkıp tüketim toplumu olmasıdır. Anlaşılan o ki bu döngüden çıkamayacağız, o zaman zam  için hep birlikte söyleyelim:

Her yıl seçim olsa…

 

BELEDİYELER TAM HIZ

Samsun’da belediyeler tam hız çalışıyor, millet bahçeleri yapıyorlar, kentlerini güzelleştirmek istiyorlar. Dört yıldan fazla zamandır yapamadıklarını ele alıyorlar. Kimse de bugüne kadar neden yapılmadı diye sormuyor. Adaylar hep söz veriyorlar, eğer verilen sözler tutulacak olsa Samsun gerçekten çağ atlar.

Bu ilde yıllar önce bir tersane sözü verilmişti ne hikmetse bir türlü yerine getirilemedi. Sözü verip yerine getirmeyenler de sürekli girdikleri seçimleri kazandı. Demek ki insanlarımız kandırılmaya alışmışlar.

Seçim meydanlarında demek yalandan söz vermek işe yarıyor. Söyle yalanı, öpeyim inananı derler ya…

 

DEMİR SAHADA DA

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı ve AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mahalle ve esnaf gezilerini sürdürüyor.

Ya diğer partiler ne yapıyor, adaylarını açıklamak için neyi bekliyorlar adayımız şu isim diyen yok gibi. Kent mobilyası olarak isimlendirilen panolarda muhtar adaylarının isimleri ve resimleri var.

Maaş yüksek galiba…

 

GÜNÜN SÖZÜ
Kendini idare etmesini bilmeyenler, kendi yurttaşlarını yönetmek iddiasında bulunamazlar. Eflatun