bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İttifak nereye kadar?
Yazarlar // 6 Ağustos 2019 Salı 09:45

İsmail BAŞARAN

Adı Cumhur İttifakı konulup seçime gidildiğinde “Bu ittifak kısa zamanda çatırdar” deniliyordu va partililer tarafından buna ihtimal bile verilmiyordu.
Devlet Bahçeli ile Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan bu ittifakta çatırdama olmaz deniliyordu ancak denildiği gibi olmayacağa benziyor. Çünkü sızan haberlere göre Samsun’da özellikle Büyükşehir’de 31 Mart seçimleri sonrası meydana gelen çatırdamada tahtaların çivilerinin sökülmeye başladığı iddiaları da var. Henüz restleşme yok tamam da MHP kanadı Büyükşehir’de kendilerinin dikkate alınmamasından yakınıyor haberleri sızıyor dışarıya.
Mustafa Demir’in adaylığı sürecinde 'Cumhur İttifakı olarak birlikte yönetim" sözlerinin, 31 Mart sonrası başkanlık koltuğuna oturmasıyla havada kaldığı öne sürülüyor.
Sorulan soru şeyle: Üst düzey yönetimlere neden il dışından atamalar yapıldı da Samsun’un yönetimi yabancı ellere bırakıldı, bu yabancılaşmanın altında bir kumpas mı var, varsa da nasıl bir kumpas var soruları soruluyor.
MHP yönetim sırasında istişare edilmemesinden yakınıyor, bazen bu yakınmalar işin çatırdamasına kadar süreceğe benzediği sözleri de havalarda dolaşıyor. Gerekçe basit: MHP’nin önerileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından dikkate bile alınmıyormuş. Bu şekildeki uygulamalar bardağı taşırmak üzereymiş.
Ne olabilir ki, MHP ve AK Parti ikisi de “Biat” partisidir, Genel Başkanların sözlerinin dışına çıkılamaz. Yani ne kadar anlaşmazlık olursa olsun Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde görüş ayrılıkları olabilir, tahtalar çatırdarsa çatırdasın, çatı biraz zor yıkılır.
Dedik ya ikisi de Biat partisidir, “Genel Başkanlarının sözünün dışına çıkılamaz” vesselam…

DENİZE BOŞALTILAN NE?
Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ,
'Samsun'un Atakum ilçesinde denize kanalizasyon akıtıldığını iddia etti. Bu iddia üzerine de olay halk arasında infial yarattı.
Hatta SASKİ bir açıklama yaptı ve olayı doğruladı, ancak akıtılan kanalizasyon değil de atık su imiş.
Ne demek şimdi bu?
“.Ok değil ebem etti” demeye getirmişler kısaca. Atık suymuş, demek su pis değil denizi kirletmez mi demekmiş. SASKİ’nin bu açıklaması ‘ciddiyetten uzak’ olarak yorumlandı. Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Çobanlı’da denize boşaltılan suda kendileri yüzerler mi, çocuklarını bu suya sokarlar mı?” diye sordu. Evet, ilgili ve yetkililer bu soruya bir cevap bekliyor Samsun’lu.
İşin özeti, denize boşaltılar ne, birisi çıkıp açıklar mı?
Çevre ve Sağlık Müdürlüğü örnekler aldı mı aldıysa sonuç nasıl çıktı, örnek alınmadıysa neden alınmadı?
Samsun halkının sağlık sorunu yaşayıp yaşamayacağı açıklanmalıdır. En önemlisi de kafaların rahatlamasındadır.
Vatandaş açıklama bekliyor beyler, işkembeden atmakla kentler yönetilemez haberiniz ola.

GÜNÜN SÖZÜ

Özgür olmadıkları halde, kendilerini özgür sananlar kadar hiç kimse tutsak olamaz. Goethe