bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İttifak mı, Yenilgi mi?
Yazarlar // 18 Aralık 2018 Salı 10:02

İsmail BAŞARAN

CHP ile İYİ Parti arasında süren yerel yönetim seçimleri ittifakında CHP’nin Büyükşehir’i bırakması tepkilere yol açtı. Bu ızgınlığın da sandığa yaşayabileceği konuşuluyor.

Tanıdığım ve CHP’ye gönül vermiş eski tüfekler bile Genel Merkezi alınan bu karar nedeniyle yüksek sesle eleştiriyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayacak olan CHP karıştı. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak da bu oluşumla ilgili bir açıklama yapıp topu Genel Merkeze attı. Kundan "Bu genel merkezin öngördüğü bir şey bizim söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi. İYİ Parti Samsun İl başkanı Recep Güleroğlu ise "Büyükşehir için ittifak tamam. CHP ile ilçeleri görüşeceğiz" dedi.

Buyurun buradan yakın İYİ Parti “Büyükşehir yetmez, Samsun’u istiyoruz” demeye getiriyor herhalde.

Sarıöküz hikâyesinde olduğu gibi. Aslanlar önce bir öküzü isterler, sarı öküz verilince de öküzlerin hepsini isterler. Böylece günler geçer ve öküzlerin sayısı azalır bitme noktasına gelir. Sonra da aslanlar ele geçirirler ormanı. İYİ parti ile CHP’nin Samsun’daki ittifakı böyle işte. Peki, ittifaka taban ne diyor?

Özellikle CHP tabanında homurtular artık isyana dönüşmek üzere. İYİ Parti cephesinde ise bu oluşum sevinç yarattı.

Bu ittifaka hangi gözle bakılacak acaba, CHP’nin yenilgisi ve İYİ Parti’nin galibiyeti olarak mı?

İşin bir başka tarafı da CHP’nin, Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş savaşı için Anadolu topraklarına ilk ayak bastığı Samsun’da aday göstermemesi. Bu durum Atatürk’ün kemiklerini sızlatmışımıdır?

 

İŞSİZLİK ARTIYOR

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 330 bin kişi artarak 3 milyon 749 bin kişi oldu. Buyurun buradan yakın şimdi. Hayat pahallılığını unutalım diye yine sınır ötesi harekât başladı. Mehmetçik yine karda kışta vatan bekliyor şehitler unutturulmaya çalışılıyor.

Bir taraftan da bilinçsiz harcamalarla sıfırlanmakta olan bütçe ve parası olanın askerlik yapmamasının sorgulanması es geçiliyor. Milletvekili maaşları artırılırken asgari ücret işi uzatılıyor. Ancak unutmayanlar da var ve ben bunlardan birisiyim.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer gerçeği açıklamak istiyorsan, zarafeti terziye bırak...(Albert Einstein)