bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İtirazım Var
Yazarlar // 1 Kasım 2021 Pazartesi 00:13

Ragıp GÖKER

İtirazım var.

Şehrimdeki belediyelerin aşırı derecede borçlandırılmasına.

İtirazım var.

Belediye başkanlarının oy devşirme uğruna yaptıkları borçların, halkın sırtına yıkılmasına.

İtirazım var.

Eski yönetimin döneminde 37 ton et tüketildiğine dair bir faturanın, yeni seçilmiş belediye başkanının göreve başlamaz önüne konmasına ve borç nedeniyle makam odasının haczedilme girişimine.

İtirazım var.

5393 sayılı yasanın ''Borçlanma başlıklı 68. maddesinde'' belediyelerin faiz dahil iç ve dış borç stok tutarı, en son bütçe gelirleri toplamının 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na göre belirlenecek yeniden değerlendirme onayıyla arttırılan miktarın aşılmasına.

İtirazım var.

Yukarıda yazıldığı gibi bir şehrimdeki belediye başkanının görev dönemi sırasında belediyenin 28 milyon lirayla aşırı derecede borçlandırıldığına dair bir durumun, Sayıştay raporuna konu edilmesine.

İtirazım var.

Şehrimde görev yapmış bir belediye başkanının ilgili yasada belirtilen borçlanma yetkisini aştığı için, Sayıştay raporunda ''Belirtilen esaslara aykırı olarak borçlanan belediye yetkilileri hakkında 'fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmeyen’ durumlarda 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun görevi kötüye kullanmaya ilişkin hükümleri uygulanacağı'' şeklinde yazılan bir nota muhatap olmasına.

İtirazım var.

Yeni seçilen belediye başkanının, göreve başlamasından kısa bir süre sonra önüne konulan böyle bir rapora rağmen hiç bir işlem yapmamasına.

İtirazım var.

Göreve gelir gelmez, vicdanının sesini dinleyip selefi hakkında suç duyurusunda bulunmadığı için yeni belediye başkanını suçlamamakla birlikte, bu konuyu medya araçları üzerinden bir hesaplaşmaya dönüştürme girişimine.

İtirazım var.

Eski ve yeni başkanlar, Seyir Terası’nın yok pahasına satılmasına neden olan temizlik firmasına olan borçla ilgili tartışmayı medya araçları üzerinden yaparken, biri diğerine ‘’Senin dönemine aitti’’ diğeri ise ‘’Hayır aslında senin dönemine aitti’’ gibisinden yaparak,  'Kayıkçı Kavgasına' dönüştürürken, belediye mülklerinin icra dairlerinde haraç/mezat satılma durumuna.

''Haydi, şimdi yapalım'' desek 15 milyon liraya yakın paraya mal olacak belediye mülkü, icra dairesinde yok pahasına satılırken, ''Burada kamu zararı oluşuyor'' diyebilecek bir belediye yetkilisinin ortaya çıkıp, o ihalenin yapılmasını engellemek adına, en azından böyle bir girişimin dahi yapılmamasına itirazım var.

.

Bir suçlu aramıyorum.

Bir devri sabık yaratılması gibi bir amacımda yok asla.

Ve fakat.

O şarkı sözünde söylendiği gibi yani.

Biz hep yenilmeye mahkum muyuz, biz hep ezilmeye mecbur muyuz?

İtirazım var bu olan bitene

Bizim kime ne borcumuz var ki...