bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İtibarınız Batsın
Yazarlar // 28 Aralık 2020 Pazartesi 09:46

İsmail BAŞARAN

Günlerce hatta aylarca görüşmeler sürdü, bu güreşmeler sonunda ne mi oldu, emekliye ve çalışana yapılan zam emekliyi ve çalışanı yine hüsrana uğrattı. Yeni Asgari ücret belirlendi, hayırlı ve uğurlu olsun. Çalışanlar bozdurup bozdurup harcasınlar.

Geçen yıl ne kadardı bu ücret, bu yıl ne kadar ne oldu? Çalışalar ve emekliler yine açlık sınırında kaldı, hatta nüfus kalabalıksa aç kalacaklar aç. İnsanlara yapılan duyarsızlık umarım sandığa da yansar. Çünkü iktidar ne kadar uğraşırsa uğraşsın sandık yakındır. Çalışanlar ve emekliler, yapılan bu zammı bakalım ayın kaç günü harcayabileceksiniz, sadece ekmek almaya mı yetecek yoksa sizler de Saraylarda yenilen gıdalara ulaşabilecek misiniz?
Şimdi çıkıp orada konuklara harcananlar Türkiye’nin dışa karşı itibarıdır diyeceksiniz değil mi? Gelen konuklara bu kadar harcama yapmayan ülkeler Türkiye’den daha mı itibarsızlar?
Aşıyı Çin’den ve Almanya’dan alacaksınız ancak bu ülkeleri yönetenler evlerinde altın işlemeli koltuklar yerine basit koltuklarda oturacaklar konuklarını aynı yerde ağırlayacaklar onlar itibarsız mı oluyorlar bu durumda. Yoksa Dünya’ya hükmeden ülkeler arasında bulunuyorlar diye mi böyle harcamalar yapmıyorlar?
Gelelim asgari ücrete. Ne kadar verilirse verilsin halka yetmeyecektir. Yüzde beş de verseniz yüzde 25 de verseniz yetmeyecek, çünkü siz halkı pek de düşünmüyorsunuz, sade “mış” gibi yapıyorsunuz. Maaşa zam yapılacak da piyasalara bu oranın altında mı zam yapılacak yoksa daha üstünde mi olacak o zamlar? Pazara gittiğimizde yine yetmeyecekse paramız yine vatandaş açlığa mahkûm olacak.
Bu pandemi döneminde çalışana zam ne kadar yapılacak ne zaman yapılacak tartışılırken milletvekilleri maaşlarına zam yapılmasa olmaz mı? Elbette olur da hangi milletvekilinde o cesaret var ki?        

SURİYELİİLER GİTMELİ
Suriyeliler işine taktım, adamlar bir türlü gitmiyor. Benim hakkımı gasp ediyorlar. Gasp büyük bir suçtur. Asgari ücreti açlık sınırında bırakanlar Suriyelilere bakmaya devam ediyor. Bırakın bu iş artık Suriyelilerin Türkiye’deki nüfusu on milyona yanaştı. Onlara bakacaksınız diye benim hayat şartlarımı aşağıya çekiyorsunuz, sen nasıl olsa açlığa alışkınsın diyorsunuz adeta.
İnsanlara açlıklarını unutturmak için TV’lerde yok efendim ittifak çatırdıyor mu çatırdamıyor mu tartışmalarına takıyorsunuz vatandaşı.  Kimse merak etmesin kimse Cumhur İttifakı çatırdamaz da dağılmaz da, ittifakın iki kanadı da dağıldığında hem iktidarın düşeceğini hem de hesap verme gününün geleceğini biliyorlar.  Bu yapılanlar sadece kayıkçı kavgasıdır, kürekleri ne AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ne de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bırakamazlar. Vatandaş kendini bu kavgaya değil de sandığa hazırlamalıdır. Çünkü seçimler gelenler seçimle giderler ancak.   

GÜNÜN SÖZÜ
Siyaset, doğru hayaller üzerine söylenen yalanlardan oluşur.(Algernon Sydney)