bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İstikrar Sağlandı mı?
Yazarlar // 2 Şubat 2022 Çarşamba 19:47

İsmail BAŞARAN

Türkiye'de özellikle de ekonomide istikrarın sağlandığı iddia ediliyor. Bu iddiada bulunanlar iktidar ve iktidar yanlıları elbette. Doğru mu yanlış mı bilemiyorum, ben bu ekonomik işlerden pek anlamam. Ancak istikrarın nasıl sağlanabileceği konusunda bir miktar da olsa fikrimiz bulunur.

Örneğin, bir ülkede istikrarın sağlanabilmesi için işsizliğin ortadan kaldırılması gerekir. Türkiye'de son beş yılda kaç kişiye iş bulundu ki istikrar sağlandı?  Aynı dönemde, okullarını bitirip öğretmen olma hakkı kazanan kaç öğretmen atandı ki istikrar sağlandı? Kaç milyon dolarlık ihracat yapıldı ki istikrar sağlandı? Soruyu başka türlü de sormak mümkün tabi.

Son yıllarda Türkiye'de kaç kişi işsiz kaldı acaba? İşsizlik artınca üretim azalınca istikrar sağlanamaz. İş için eskiden "aslanın ağzında" denirdi, şimdi ise önce sınav sıralarından geçiyor aslanın ağzına gitmek için.  Sınavı geçmek için de bilgiye değil de yandaş olup olmadığına bakıyorlar atamak için. Sınav da tabi ki Kamu Personel Sınavı… Şartları yerine getirirsiniz sınava girersiniz geçer not alırsınız da mülakatta takılırsınız, yerinize alınacak için vasıflarını taşıyan okulları bitirseniz de fark etmez, belki de hangi partiye oy verdiğiniz sorulur size, sonra da tüm soruları bildi diye atarlar memuriyete. İşte istikrarlı Türkiye budur.

Türkiye'de milyonlarca işsiz, iş sahibi olabilmek için sıra bekliyor. Dayın varsa atanıyorsun, yoksa bir sonraki sınavı umutla bekliyorsun. Umut fakirin ekmeği derler ya, artık ekmek bile fakir tarafından zor alınıyor. İstikrar ha. İşte size istikrar, sizin anlayacağınız bizim ülkemizde işsizlik konusunda istikrar sağlandı galiba.

DARDA KALINCA CAMİ İNŞAATI

Samsun’da GÜL-SAN sanayi sitesinde işlerin tıkırında olduğunu söyleyebilmek mümkün değil, gidince görürsünüz, konuşunca uyarsınız esnaf adeta kan ağlıyor. Bırakın çalışmayı elektriklerdeki zamlar nedeniyle eve ekmeği nasıl götüreceklerini düşünüyorlar.

Esnaf bu denli açmaz içindeyken şimdi bir konu geliverdi gündeme. Sanayi Sitesi’ne cami yapılacakmış.  Sanayi sitesinde cami mi yok, elbette var hem de büyük camiler var. Bir cami daha neden yapılacak acaba? İş yapamayan insanların camiye gidip oturmaları için mi, işlerinin açılması için Allah’a dua etmeleri için mi?

İşsizliğin tavan yaptığı Samsun’da, üretimin azalması, esnafın araç gereçler için yedek parça bile satamaması, çekiç sallayanların macun ve boya kullananların ellerinin tertemiz kalması işlerin pek de tıkırında olmadığının kanıtıdır. Samsun’da yapılması gereken, Sanayi Sitesine bir cami daha yaptırmak değil, oradaki esnafın çalışır duruma gelmesini sağlamaktır. Esnaf namaz kılacaksa çalışan dükkânının içinde de kılabilir namazını, ancak müşteri bulamazsa, yedek parça satamazsa, onarım için müşteri gelmezse, ürün satamazsa Allah’a dua mı edecek sadece ve de camiden çıkmayacağını mı sanıyorsunuz? Cami yapılınca elektrik ve su faturalarındaki rakamların düşmesi için dua mı edecekler?

İnsanlar evlerine nasıl ekmek getireceklerinin derdine düşmüşler, işlerini yola koymayı düşünüyorlar sadece, bunu unutanlar, iktidarda kalmayı da unutmalıdır.


GÜNÜN SÖZÜ

Adalet güzeldir. Fakat devlet büyüklerinde olsa daha güzeldir.(Hadis-i şerif)