bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İşsizlik Maaşı
Yazarlar // 2 Mart 2018 Cuma 22:23

İsmail BAŞARAN

Samsun Valisi Kaymak, yerli otomobilin kentte üretilmesi için bütün girişimleri yaptıklarını, sonuç beklediklerini söyledi.

Sayın Vali bu konuşmayı kendisini ziyarete gelen Havza ve Köylerini Sevenler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Harun Savaş ve yönetim kurulu üyeleri kabulünde yaptı.

Ben de İnşallah diyorum. Belki zaman Samsun’da işsizlik azalır, insanların yaşam şartları biraz olsun iyileşir. Sayın Vali, Samsunlular kendilerine verilen böyle sözlere alıştı artık ve inanmamaya başladılar.

Bir zamanlar Samsun’da tersane yapılacaktı, bunun için kamulaştırmalar da gerçekleştirilmişti. O tersanede 15 bin kişi çalışacaktı. Bu çok iyi bir rakamda ve 15 bin aile daha geçim sıkıntısı çekmeyecek anlamı taşıyordu.

Verilen o söz oya dönüştü ve söz veren Yusuf Ziya Yılmaz, Belediye Bakanlık koltuğuna oturdu.

Aradan geçen bunca zamana rağmen tersane kurulmadı ve 15 bin kişiye de iş imkânı sağlanmadı. Ancak söz verip de tutamayan Yılmaz halen Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunda oturuyor.

Seçim yaklaşıyor a, Samsunlunun ağzına bir bal daha sürülmek isteniyor. Neymiş otomobil fabrikası Samsun’da kurulacakmış.

Samsun’da otomobil üretiminde kullanılacak malzemelerden hangisi üretiliyor, hangisinin üretimi için ham madde var, demir mi var, çelik mi var, deniz yoluyla nakliye mi var,  demir yoluyla nakliye mi var, hangisi var?

Hep sorular geliyor aklıma, sonra da bu sözlerin de seçim yatırımı olmaktan ileri gidemeyeceğini düşünüyorum. Bu sözleri Samsunlu yer mi, yer elbet, bugüne kadar demedi mi?

Gelelim Samsun’daki işsizlik sayısına. Samsun’da bu sayı ne kadar?  Kaç kişi ne kadar işsizlik maaşı alıyor ve işsizlik maaşı ödemelerinin seçim öncesi oya devşirileceği söylentileri doğru mu?

 

PİRİNÇ VE UN YARDIMI YAPILACAK MI?

CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, Büyükşehir Belediyesinin hizmet üretmediğini, yaratılmış bir algıyla şehir yönettiğini ancak işsizliğin almış başını gittiğini söyledi. Sonra da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçesi olarak 24 Mart 2019 yerel seçim çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

Başkan Türkel seçimlerin artık çalışmayla kazanılmadığını unutuyor sanırım.

Önce iyi bir bütçeniz olacak, sonra mahalle olan köylere gidecek ve orada şimdiden pirinç, şeker ve un dağıtmaya başlayacaksınız.

Yani karşınızda bulunanları kendi silahlarıyla vuracaksınız.

Sadece gidip konuşmakla olmuyor biliyorsunuz değil mi? Eğer bu düşünceyi atamıyorsanız ve beyaz eşya ve çuvallarla yiyecek dağıtmayacaksanız, maça on sıfır yenik başlayacağınızı unutmayın sakın.

Maça geriden başlayınca da kazanmanız mümkün değil sanırım.

Her neyse ben sizin moralinizi bozmak için bu konuya dikkat çekmedim, gerçeği unutmayın diyorum.