bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İsrafı Önlemek İçin
Yazarlar // 22 Şubat 2019 Cuma 22:09

İsmail BAŞARAN

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sebze ve meyve başta olmak üzere gıda israfıyla mücadele etmenin tam zamanı olduğunu vurgulamış ve “Bugüne kadar alınan tüm önlemlere rağmen ülke olarak gıda israfının önüne bir türlü geçemedik. Yılda 500 bin ton ekmek ve 18 bin ton sebze meyve israf ediliyor. Özellikle yaş sebze ve meyveler hem üretim aşamasında hem de tüketim aşamasında zayi oluyor. Üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar bile sebze ve meyvenin yaklaşık çöpe gidiyor. Oysa sebze meyve fiyatlarının yüksek olduğu şu günlerde gıda israfıyla mücadelenin tam zamanıdır” demiş.

Bu açıklamaya göre birileri israftan bir türkü kaçınmıyor. Sayın palandöken israfın vatandaşın yediği içtiğinden kısılmakla önüne geçilebileceğini söylüyor. Palandöken vatandaşın tanzim satıştan aldığı ürünü israf edecek kadar geliri var mı diye aklından geçiriyor mu acaba?

Nedense birileri çıkıyor sanki vatandaş yapıyormuş gibi israf etmemesini istiyor garibandan. Ancak kimse asıl israfın önlenmesinin uygulamasının yukarılardan başlaması gerektiğini söylemiyor.

Sayın Palandöken israf domatesin biberin dökülmesinin önüne geçilmesiyle önlenmez, yanlış yatırımların önüne geçilmesiyle, bir türlü bitirilemeyen hala meydanları yapım çalışmalarıyla, bir defa yapıldığı söylenen yolların birkaç kez onarımının önlenmesiyle, Saray masraflarının düşürülmesiyle, uçaklar, helikopterler alınmasının kısıtlanmasıyla, saray danışmanlarının azaltılmasıyla önlenebilir israf.

Sahi siz neden domatese bibere, çöpe atılan ekmeklere yakılıyorsunuz da Saray masraflarından hiç söz etmiyorsunuz, ses tellerinizde arıza mı var yoksa?

HAKEME NE İHTİYAÇ VAR
Dünya futbolunda olduğu gibi Türk futbolunda da VAR uygulaması tartışılıyor.
Türkiye’deki karşılaşmalarda hakemlerin çoğu neredeyse her karardan sonra ekranlardan izliyor ve bazen de kararlarını değiştiriyor. Futbolun bir oyun olduğundan çıkarılıyor böyle uygulamalarla.
Madem hakem kararına göre sonuçlar belirlenmiyor, o zaman hakeme neden ihtiyaç duyuluyor. Neymiş efendim hata yapmamak amaçlanıyormuş. İyi de bu oyunun kurallarından birisi de hakem kararlarına saygı duymak ve karşı gelmemek değil mi?
Aklıma takıldı, bu sistem var olduğu iddia edilen hileli yönlendirmelerden futbol oyununu kurtarabilecek mi. Ekranları izleyenler ve hakemin kararının doğru olup olmadığına bakanlar hakem, yani insan değil mi?

GÜNÜN SÖZÜ
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. Erkekler bildiğini okuyor, kadınlarda onların canına okuyor.