bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İşin Suyu'nu Çıkartmayın
Yazarlar // 27 Kasım 2019 Çarşamba 21:18

İsmail BAŞARAN

Birkaç günden beri İstanbul’un Avrupa yakasındayım, benim ayağımdan mı bilinmez burada da sular zamanla kesiliyor. Ancak vatandaş alışmış suyun geleceği saati biliyor ve su da o saatte geliyor.

Samsun’da sular belki kesilmiyor ancak vatandaş su kullanmaktan kendini mümkün olduğu kadar geri çekiyor. Nedeni basit, Samsun’da sular sürekli zamlanıyor. Vatandaşın alım gücü ekonomik sıkıntılar nedeniyle azalırken sular neden zamlanıyor, bu soruya bir cevap var mı?

Yok değil mi, olamaz zaten çünkü Samsun iyi yönetilmiyor. Yeni su kaynakları yaratma yerine yöneticilerimiz zamda buluyor çareyi. Belediye suyunu kullanma ve içme yerine hazır suların alınması özendiriliyor.

Saat okuma parası, tok fiyatı artırılıyor da Samsun Büyükşehir Belediyesi yeni su kaynakları bulabilmek için çalışmalar yapıyor mu sorusuna acaba ne yanıt verilecek?

Sürekli zamla işi geçiştirmek ve kullanımı azaltmayı özendirmek ileride çok baş ağrıtır. Çünkü suyun az kullanıldığı bölgelerde salgın hastalıklar çıkabilir. İşte o nedenle işin suyunu çıkarmayın, çareyi zamda aramayın diyorum, tabi anlayana…

HATALI YATIRIMMIYDI?

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve kullanılan Golf sahası Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildi. Golf sahasının devir işlemlerinin gerçekleştiğini belirten Başkan Demir, “Oranın belediyeye çok büyük bir maliyeti vardı. Ancak aynı belediye işletiyormuş gibi işçisi çalışanı gibisinden protokol imzaladık. Yani orayı belediye işletiyor gibi farz edebilirsiniz ama federasyon işletecek. Federasyon ile görüşmelerimizde şuan ki kullanımdan daha yoğun bir kullanım trafiği yani turnuvalar ve benzeri şeylerle oraya ivme kazandıracaktır. Şehrimize diğer anlamda da turizm olarak büyük bir katkı sağlayacağı şeklinde bir beklentimiz olacaktır” dedi…

Samsun’un başına dert olmayı sürdüren golf alanıyla ilgili bir fıkra geldi aklıma.

Bir gün Temel, İngiliz ve Fransız gemiyle seyahat ederken gemi batmış ve bizimkiler kendilerini ıssız bir adaya zor atmışlar. Bir süre sonra bizimkilerin canları çok sıkılmış.

İngiliz:”GOLF oynayalım” demiş.

Fransız:”Tamam oynayalım”

Temel:”Ben nasıl oynanır bilmiyrum”demiş.

İngiliz:”Kolay merak etme hemen öğrenirsin”demiş. Fransız başlamış anlatmaya: Bir sopa, bir top ve bir delik olur sopayla topa vurursun eğer top deliğe girerse sayı olur kazanırsın demiş.

Temel:”Anladım hadi oynayalım” demiş.

İngiliz: Bende sopa var.”

Fransız da “bendede top var” demiş.

Temel: Ben bu oyunu oynamayrum” demiş.

Soruyu anladınız değil mi, sopa ve top başkasının elinde olunca delik de Temel’e kalmış. Ah Temel ah, şu golf sahası Samsun’a yapılmadan neden hatırlatmadın bize bunu…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Köşeye sıkışınca bir tavşan bile ısırır.