bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İşin Suyu Çıkıyor
Yazarlar // 19 Kasım 2020 Perşembe 08:57

İsmail BAŞARAN

Uzakdoğu'da bir Budist tapınağı, bilgeliğin gizlerini aramak için gelenleri kabul ediyordu. Burada geçerli olan incelik; anlatmak istediklerini konuşmadan açıklayabilmekti. Bir gün tapınağın kapısına bir yabancı geldi. Yabancı kapıda öylece durdu ve bekledi. Burada sezgisel buluşmaya inanılıyordu, o yüzden kapıda herhangi bir tokmak, çan veya zil yoktu.

Bir süre sonra kapı açıldı, içerdeki Budist, kapıda duran yabancıya baktı. Bir selamlaşmadan sonra sözsüz konuşmaları başladı. Gelen yabancı, tapınağa girmek ve burada kalmak istiyordu. Budist bir süre kayboldu, sonra elinde ağzına kadar suyla dolu bir kapla döndü ve bu kabı yabancıya uzattı. Bu, yeni bir arayıcıyı kabul edemeyecek kadar doluyuz demekti. Yabancı tapınağın bahçesine döndü, aldığı bir gül yaprağını kabın içindeki suyun üstüne bıraktı. Gül yaprağı suyun üstünde yüzüyordu ve su taşmamıştı. İçerideki Budist saygıyla eğildi ve kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı. Suyu taşırmayan bir gül yaprağına her zaman yer vardı.

Bu hikâyeyi neden burada aktardığıma gelince… Bu pandemi yönetimiyle ve de uygulamalarıyla alınan önlemlerle ilgilidir. 65 yaş üstü vatandaşlar belirli saatlerde sokağa çıkamayacaklar. Samsun’daki yöneticilere bakalım. Bazıları gerçekten 65 yaş üzeri insanlar peki alınan karar gereğince Samsun’u yönetebilmek için sokağa çıkmayacaklar mı, evden çalışma yapıp mı işlerini götürecek? Aman kararları alırken gül yaprağını unutmayalım ve bardağı taşıracak kararlar almayalım.

Sokağa çıkmak yasak, kısıtlamalar yaşlı kabul edilenler için geldi artık işin şakasının olmadığını iktidar da görmüş olmalı ki yeni yasaklar geldi. Bu yasaklar yine yaşı ileri olanları ve öğrencileri vuracak. Bu arada sokakta olanlar da sokakta sigara içemeyecekler. Sigara sağlığa zararlıdır da sigaradan alınan vergiden de hükümetler bir türlü vazgeçemiyorlar.

Hastalıkla ilgili ürküten de bir açıklama yapıldı.

Türkiye’de ve Samsun'da korona virüs vaka sayıları artmaya ve can almaya devam ediyor. Tamamda açıklanan rakamların gerçek olmadığı öne sürülüyor. Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, kentte bir ayda yaşanan korona virüs vaka artışının korkutucu olduğunu vurguladı.

Gelelim 65 yaş üzerine yine. Bu satırları yazan ben de 65 yaş üzerindeyim. Samsun belediyelerini yönetenler arasında 65 yaş üzerinde olanlar sokağa çıkabilecekler mi yoksa evden mi çalışacaklar?

İktidar aldığı kararlarla işin suyunu çıkarmamalıdır. Vatandaşa gelen yasaklar siyasilere de gelmelidir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. (Mustafa Kemal ATATÜRK)