bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İşçiyi Sömüren Sömürene
Yazarlar // 30 Ocak 2021 Cumartesi 16:13

İsmail BAŞARAN

Covit-19 salgını nedeniyle bazı işverenler durumu lehlerine çevirmenin yollarını arıyor. Bazı patronlar işçileri ücretsiz izine çıkarıyor. Samsun’da da böyle bir durum yaşanıyor. Global servis sağlayıcı şirket Comdata'nın Samsun'daki çağrı merkezinde 200 çalışanı işsiz kalmayla karşı karşıya bulunuyor.

İşçiler işveren tarafından ücretsiz işten çıkarılacaklar deniliyor. Peki, işler duracak mı o zaman, elbette hayır. Çünkü uyanık işveren İş-Kur’dan yeni eleman alacakmış.  Kurum’dan alınacak işçiler nedeniyle işveren haliyle kara geçecek. Olan yine ücretsiz işten çıkarılacak işçilere olacak.

İşçiler bu duruma dur denmesi için konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşımak için çağrıda bulundular. Bunun için de Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın konuya el atmasını istediler.

 

SAMSUN’DAN BAKAN GEÇTİ

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Samsun’un Çarşamba ilçesinden dönerken 19 Mayıs Sitesi’ni ziyaret etti. Selçuk, yangından zarar gören iş yeri sahipleri ile bir araya geldi.

Buraya kadar olan, olması gerekendi, çünkü görevi Çalışma Bakanı. Ancak buradaki “Çalışma” kelimesi sanırım yanlış anlaşılıyor. Oysa bakanlığın adı “Çalış” olmalıydı. Adamların işyerleri yanmış ekmek tekneleri yıkılmış gelen “Çalışma” bakanı.

Bakan geldi ve işyerleri yanan esnafa destek sözü de verdi. Bakalım destek ne zaman gelecek ne kadar destek verilecek, verilecek destek faiziyle geri alınacak mı yoksa hibe mi edilecek?

Bu sorular da yanıt bekliyor. Samsun Valiliyi aracılığıyla bir açıklama yapılır herhalde.  İşyerleri yanan dükkan sahiplerinin bu pandemi döneminde verilecek yardımları geri ödemeleri düşünülmemelidir çünkü esnaf kaç aydır “harç biri yapı paydos” diyor.

 

PAZARDA YANGIN VAR

Dün evin ihtiyaçlarının bir bölümünü görmek için pazara uğradım. Gördüğüm durum içler acısıydı. İnsanlar artık fileyi doldurmayı bırakın hangisinden ne kadar alayın düşüncesi içindeydi.

Alışveriş yapan insanların yüzlerine baktım, mutsuzdular belli ki içlerinden hesap yapıyorlardı. Ne hesabı diye sormayın sakın, yapılan hesap fileyi nasıl dolduracağıydı. Yani kısaca Türkiye mutlu insanların yaşadığı ülke olmaktan çıkmış, Samsun da yarınından umutlu insanların bulunduğu il olmaktan uzaklaşmış. Allah sorumuzu hayırlı eylesin.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İyi kararlar tecrübeden kaynaklanır. Tecrübeler ise kötü kararlardan... (Barry Le Patner)