bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İşçiye Zam Geldi
Yazarlar // 20 Ekim 2021 Çarşamba 14:49

İsmail BAŞARAN

İktidarın söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi şirket personelinin zam oranı belli oldu. Eylül ayı maaşlarını zamlı alacak 2 bin 500 kişinin zam oranı yüzde 20.25 olarak netlik kazandı.

Bu zamlar işçileri sevindirdi elbette, yakınlarını da tabi. Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti’li. Acaba bu nedenle mi iktidar tarafından açıklanan enflasyon değerlerinin üzerinde zam yapıldı Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde?

İktidar kendi belediyesindeki çalışana yüzde yirminin üzerinde zam yapıyor ancak işçi ve emekliye verdiği zamlar bu rakamın yanına bile yaklaşmıyor. Neden, sözüm ona o rakamları İstatistik Kurumu belirliyormuş, geçin bunları. Ak Parti’nin varsa yoksa hep kendisini düşündüğünü artık öğrendik vatandaşlar olarak. Artık oyları düşmeye başladığı ayan beyan ortada olan AK Parti yöneticileri tabandaki huzursuzluğu görüyor fakat partinin üst yönetimine bir türkü anlatamıyor. Belki ilçe ve il yöneticileri anlatıyor da partinin üst kademe yöneticileri anlamazlıktan geliyorlar. Belki de partinin tam tepesine bu serzenişleri anlatamıyorlar. Çünkü çoğu, partinin tepesindeki yönetimle görüşemiyorlar bile. Sadece il ve ilçe başkanları kendi sorumluluk alanlarında söz söyleyebiliyor onlar da hangi ölçüde söylediklerini dinletebiliyorlar orası da meçhul.

 

SAMSUNSPOR İYİ YÖNETİLİYOR MU?

Çoktan beri spor yazmamaya özen gösteriyordum ancak artık sanırım yazmak şart oldu. Önce kulüpten yapılan açıklamaya bakalım: Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, teknik direktör Mehmet Altıparmak ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığı duyuruldu. Mehmet Altıparmak ve ekibine bugüne kadar verdikleri hizmet için teşekkür edilerek, bundan sonraki kariyerlerinde başarı dilendi. Kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon Altıparmak yönetiminde çıktığı 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Samsunspor iyi yönetilmiyor mu yoksa iyi yönetebilecek teknik heyetle sezon başında anlaşma mı sağlanamamıştı. Bu soruların yanıtlarını şirket yönetimi kendisine de sormalı. Her ne kadar şirketse Samsunspor, bir ilin takımı olduğu da unutulmamalıdır. Samsunspor’un iyi yönetilememesinin altında hangi nedenler vardır, önce bunun sorgulanması gerekir. Samsunspor’la ilgili yazanlar çizenler ne hikmetse yönetimin her dediğine inanıyor ve söylenenleri sorgulamıyorlar bile.

Spor kulübü yönetmenin şirket yönetmeye benzemediğini hatırlatalım önce. Şirketin yönetim kurulu başkanının yönetim kadrosunun altında profesyoneller vardır. O profesyoneller ki, işlerinde başarılı olmuş kişilerdir. Ve o yöneticiler konularında uzman kişilerdir. Gelelim Samsunspor’a yönetenlerin kaçı konusunda uzman kişidir. Sadece patrona iyi görünmek için orada bulunmaları yetmez fikirlerini de patrona anlatmaları şarttır.

Her ne kadar dernek değil de şirketse Samsunspor başarısı da başarısızlığı da Samsun halkını etkileyecektir. Unutulmaması gereken bir konu da iyi yönetebilmek sadece parasal sorunların çözümü ile mümkün değildir. Ayrıca Samsunspor hiç kimsenin de oyuncağı değildir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanı farklı yapan, affettikleri, güçlü yapan sabrettikleri, kendisi yapan ise vazgeçtikleridir.