bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İş İşten Geçmeden!
Yazarlar // 11 Temmuz 2020 Cumartesi 22:44

İsmail BAŞARAN

Bir matematikçi, bir muhasebeci ve bir ekonomist aynı işe başvururlar.

Görüşmeci matematikçiye sorar: "iki kere iki kaç eder?".

Matematikçi cevap verir: "Dört!".

Görüşmeci sorar: "Kesin dört mü?

Matematikçi kendinden emin cevaplar: "Evet, kesin dört!"

Matematikçi çıkar ve ekonomist odaya girer. Bu sefer görüşmeci aynı soruyu ekonomiste yöneltir. Ekonomist yanıtlar: "Ortalama dört eder, yüzde 10 aşağı veya yukarı oynayabilir, ama ortalama dört eder!".

Ekonomist de çıkar, bu kez muhasebeci odaya girer, aynı soru ona da sorulur. Muhasebeci ayağa kalkar, kapıyı kilitler, panjurları indirir ve görüşmeciye yaklaşarak sorar: "Kaç etsin istersiniz?

İşte aynen böyle, Türkiye‘deki enflasyon da kapalı kapılar ardında hesaplanıyor. İktidarın işine gelecek olan işsizlik oranları, enflasyon oranları çıkarılıyor sonrasında da çalışanların alacakları zamlar hesaplanıp vatandaşın önüne sürülüyor. Ardından da Türkiye ekonomisi uçuyor yaygaraları yapılıyor.

Ekonominin gerçekten düzeldiğine inanan vatandaş ise çarşı pazara gidip de gerçek rakamlarla karşılaşınca, fiyatlardaki artışları görüp filesini doldurmadan evinin yolunu tutunca rakamlarla yine aldatıldığını anlıyor, anlıyor da iş işten geçmiş oluyor.

Vatandaş olarak yapmamız gereken bize söylenenlere değil de  çarşıya pazara buradaki fiyatlara inanmamız gerekiyor, bize kimlerin yanıltıcı bilgiler verdiğini görüp önümüze gelecek sandıkta ona göre oy vermeye çalışmamız şart oluyor. Çünkü artık kandırılmaya ve aldatılmaya ne halimiz kaldı ne de mecalimiz. Yönetenler, ne olur artık vatandaşı dikkate alın, alın ki sizi getirenler neden götürdüler diye düşünmeyin.

 

MAL VARLIKLARI

Türkiye’de bir zamanlar yönetmeye talip olanlar öncelikle mal varlıklarını açıklarlardı. Açıklanan rakamlardan fazlası ortaya çıkarsa da vatandaşa hesap verirlerdi.

Ne oldu da son zamanlarda yönetenler mal varlıklarını açıklamaz oldu. Acaba korktukları konular mı var, hesabını veremeyecekleri mallara mı sahip oldular?

Yönetenlerin yurt dışında paraları veya malları var mı bilmiyorum kimseyi de suçlamıyorum, ancak ülkeyi yönetenlerin mal varlıkları ve paralarının yurt dışında olabileceğine de ihtimal veremiyorum. Sözüm aynı zamanda Samsun’u yönetenler için de geçerlidir. Seçimle gelen yöneticiler acaba mal varlıklarını açıklamayı düşünürler mi?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kendinizi yönetirken kafanızı, başkalarını yönetirken kalbinizi kullanın.

Bussy