bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İpin Ucu Kimin Elinde
Yazarlar // 23 Mart 2021 Salı 14:24

İsmail BAŞARAN

İktidar’da CUMHUR İttifakı var. Yaptıkları da ortada, her geçen gün hem demokratik olarak hem de maddi olarak fakirleşiyoruz. Para piyasalarımız tutmayınca İktidar bu işi yeterince düzeltemeyince hemen gündemi değiştiriyor.

Gündemin değiştirilmesinin son halkası da İstanbul Sözleşmesi konusu oldu. Neymiş Türkiye Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bu sözleşmeye koyduğu imzayı geri çekmiş. Neden bu gündeme getirildi? Çünkü ekonomi raydan çıktı, bir türlü düzelmiyor. Bakan gitti olmadı, Merkez Bankası Başkanı gitti, olmadı. Merkez Bankası’nın başına getirilen işi hemen yine alındı yerine yenisi getirild, yine olmadı.

Dolar aniden yine fırladı. Türk Lirası değer kaybetti. Vatandaş bir gecede yüzde 18-20 oranında fakirleştirildi. Bunun sorumlusu herhalde vatandaş değil, asıl sorumlu maliyeyi ve para piyasalarını bir türlü düzenleyemeyen iktidardır. Vatanaş ekmeğinin yarısının iktidarın yanlış para piyasaları tarafından elinden alınmasını farketmesin diye göndüm değişti. İktidar bir tek bu işi iyi yapıyor gündem değişince yani İstanbul sözleşmesinden çekildiğimiz açıklanınca fakirleşmemiş gündemden kalktı birberbire. Vatandan çarşıya pazara çıkınca alışveriş yaparken başına gelenin ne olduğunu alayacak ancak vakit geçmiş olacak. Bu hesaplar hep deftere yazılıyor ey İktidar. Bakalım sandık gelince hesabı nasıl vereceksiniz?

Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ortadayken CUMHUR İttifakı’nın küçük ortağının başı Devlet Bahçeli ortaya bir konu atıyor ve İktidar söylediklerini anında uyguluyor.

Bu da akıllara qşu sorduyu getiriyor: Yönetimde ipler kimin elinde: AK Parti’nin söyledikleri mi geçerli yoksa MHP’nin söyledikleri mi? Yön veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mi, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mı?

Vatandaş bu sorunun yanıtını bir türlü veremiyor. Çünkü er iki Genel Başkan da gidişatı hiç de iyi olmadığını, oyların her geçen gün düştüğünü farkediyorlar. Bir parti islamcılık ve vakıflar ile kendini kurtarmayı planlarken bir diğer parti de Türkçülük ve Milliyetçilik kisfesine sarılmış durumda.

Bu ikisinin de milletin açlığını gideremiyor. Vatandaş perişan, açlıktan artık tırnaklarını yemeye başlamışlar. Hür geçen gün zam yapanlar sandığa gidebilecekler mi, sandığa giderken İslamcılık ve Milliyetçilik söylemleri olabilecek mi? Ya da arabaların üzerinden iki paket çay mı atacaklar yine?

Millet artık ne eylemlerinizi ne de süylemlerinizi yemiyor haberiniz ola. Biraz vatandaşın arasına karışın öğrenin gerçekleri, çevrenizlekilerin sizi yönlendirmesine de kanmayın. Çünkü İktidarda olanlar kendi koltuklarını koruma sevdasındalar.

İKTİDARIN ELİ CEBİMİZDE

Hepimiz, haftaya  yüzde 20’ye yakın fakirleşmiş olarak başladık. Çünkü Türk Lirası, bir gecede yüzde 20 dolayınca değer kaybetti. Bu ne demek biliyormusunuz, bekleyin; iğneden iplige zam gelecek. Akaryakıt fiyatları artacak, hakliye fiyatlara yükselecek, pazara gelen ürünün fiyatı da tavan yapacak.  Kısaca önümüzdeki günlerden itibaren iktidarın eli cebizimden çıkmayacak.

Bu durumun tek sorumlusunun kim olduğunu da Milletin hazinesini yağmalayan, Merkez Bankası’nın rezervini sıfırlayan, Devletin kefen parasını bile buharlaştıran iktidar olduğunu söyleyen Erhan Usta "Esnaf zor durumda. Bu tabloyu iktidar mensupları görmüyor mu? Yoksa görmezden mi geliyorlar?" diye sordu.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeği arayanlar, bütün insanlığın malı olur. (Voltaire)