bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İnsanlığı da Öldürdüler
Yazarlar // 14 Aralık 2020 Pazartesi 09:29

İsmail BAŞARAN

Samsun’da o ipin ucunda sadece bir kişi ölmedi. İnsanlık öldü, canlıların yaşadıklarını yönettiklerini sananların hem insanlıkları hem de yönetim şekilleri öldü. Seçip o kotluklara oturtanlar da insanlıkları ölenler arasında yer aldı. Neden öldü o insan, neden kendini astı?

O elde yazılı olan “İŞ, AŞ” kelimeleri insanlığın nereye geldiğini, Türkiye’yi yönetenlerin işlerini siyaset uğruna nerelere getirdiklerini gösterdi.

Samsun’da sadece bu mu bir de şehit ailesi dramı yaşandı.  Bu konuda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i suçladık. İşte vatandaşlar olarak biz de yanlış yaptık. Suçlu sadece Mustafa Demir mi, o Belediye Meclisinde bu karara imza atanların hiç mi suçu yok? Elbette onlar da suçlu da ya suçlarının farkında değiller ya da karar almaktan muhalif olmaktan korkuyorlar. Eğer bir siyasi parti içinde birileri muhalif olmuyor ve aykırı ses çıkaramıyorsa o siyasi partide demokrasi yoktur, baskı vardır.

Mustafa Demir’e dönelim; Mecliste hiç mi etkinliğiniz yok, partinize de mi sözünüz geçmiyor?

İnsanlık öldü diyoruz, vatan uğruna can verenlerin ailelerine sırtlarını dönenler ile insanların açlığına neden olanlar ve sonra da sırtlarını dönenler Samsun’da “İnsanlığı öldürdüler. Bu suçun cezası ne olmalı mı diyorsunuz, demeyin çünkü Taammüden Cinayet suçunun cezası ömür boyu hapistir. Eskiden asarlardı bu suçu işleyenleri.

SAMSUNSPOR NEREYE GİDİYOR?

Samsunspor sezona girerken şampiyonluk umutları taşıyordu. Ancak daha yarılamadan bu hayallerin gerçek olamayacağı ortaya çıkmış durumda. Çünkü Samsunspor’a transfer edilen futbolcuların bir bölümü tutmadı, geçen sezonun takımından daha da kötüye gitti Samsunspor. Bu geriye gidişte salgının payı var diyebilirsiniz de salgın geven sezonun sonlarına doğru da vardı. Tamam, salgın olumsuz etkilemiştir de etkileyenlerin başında Samsunspor’un sezona girerken yaptığı transfer hataları olabilir mi?

Son haftada Samsunspor deplasmanda oynadı da bu kadar da fark yenmez ki. Ya Ertuğrul Sağlam takımı kuramıyor veya elindeki futbolcular bu kadar? Eğer birincisiyse Sağlam kariyerinde geriye gidiyor, eğer ikincisiyle Samsunspor yönetim olarak da iyi yönetilemiyor. Para desen var, olanak desen var, peki sıkıntı neden? Eldeki futbolcuları haklarını istedikleri için göndermek midir acaba?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Düşünceler zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez. (M. Kemal ATATÜRK)