bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İnsanları Uyuttuğunuzu Sanmayın
Yazarlar // 3 Eylül 2020 Perşembe 16:18

İsmail BAŞARAN

Ne kararlara uyuyoruz, ne kendimizin ne de karşımızdakinin sağlığına dikkat ediyoruz. Birbirimize saygımız kalmamış, yaşayıp gidiyoruz işte. Nasıl mı yaşıyoruz? Toplumun çoğu devenin kuyruğunun altında günümüzü geçiriyoruz.  Tabi bunun adına yaşamak denilirse. Eğitim sistemimizdeki yanlışlıklar nedeniyle konuşma dilimiz bozulmuş, birbirimize saygımızı yitirmişiz. Bu saygısızlık içinde Samsun’da ikinci bir TIP Fakültesini açsanız ne olur açmasanız ne olur?

Samsun’da şimdi ikinci bir TIP Fakültesi açılıyor, içinde yeterli araçlar olmadıkça, yeterli uzman kadro bulunmadıkça orada gençlere TIP eğitimini duvarlar veremez, önce uzman kadrolar kurmalı, olanları özel sağlık kurumlarına kaçırmamalıyız. İkinci TIP Fakültesi aralarında dar gelirlilerin de bulunacağı halkın sağlık bulacağı doktorlar mı yetiştirecek yoksa özel hastanelere uzman mı?

Bir masa etrafında toplanan AK Parti milletvekilleri ikinci TIP Fakültesi’nin açılış müjdesini verirlerken bu yazdıklarımı düşündüler mi acaba?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Resmi Gazete’de ikinci TIP Fakültesi açılışının müjdesini verdiği gün insanlar aile doktorlarına sağlık ocaklarına çağırılmıştı. Bir sağlık ocağında çalışan doktor dert yanıyordu: Çalıştığım ocağa kayıtlı beş binin üzerinde kayıtlı yurttaş var ancak gönderine ağı yüz doz.

Kısaca doktorlar kimi aşılayacaklarını şaşırmış durumda.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu konudan haberi var mı acaba diye sorsam ne olacak değimli, haberleri vardır da aşı yoktur. Aşıyı yapamadığın ve insanını aşılayamadığın bir ülkede TIP Fakültesi sayısını artırsan ne olur artırmasan ne olur?

İktidar milletvekilleri çıkıp TIP Fakültesi yapımından gururla bahsedeceklerine Samsun’da halkın neden aşılanamadığının cevabını verseler ya… Bırakın Korana aşısını daha Tüberküloz aşısını sağlayıp insanlarımıza vuramadığımız bu ilde ikinci TIP Fakültesi olsa ne olur, olmasa ne olur? Geçin bunları, insanları uyuttuğunuz sanmaktan da vazgeçip hizmet üretin hizmet…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dinlerseniz, size her zaman doğru yolu gösteren bir sesin var olduğunu unutmazsınız. Thomas Hughes