bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İlkadım'ın  Yolları
Yazarlar // 15 Kasım 2018 Perşembe 23:05

İsmail BAŞARAN

Bir boğaz köprüsünün yapımını Japon, Amerikan ve İskoçlardan oluşan bir şirketler birliği almış. Tam açılışın yapılacağı sırada kurdele kesilirken köprü büyük bir gürültüyle yıkılmış. Japon; 'gitti bütün emeklerim, mahvoldu kumlarım' diyerek harakiri yapmış.

Amerikalı; 'gitti çeliklerim, tonlarca çelik yıkıldı' diyerek tabancasını çekip intihar etmiş.

Tüm bunları izleyen İskoç yüklenici de derin bir 'Oh!' çekerek yanındakilere dönmüş:

'İyi ki çimento koymamışım, yoksa bunlar gibi mahvolurdum'...

Böyle garip bir fıkranın günümüzle ne ilgisi var demeyin, var elbette.

Son günlerde İlkadım Belediyesi’nde şehir içindeki belde sokaklarının bazılarında hummalı bir çalışma var. Parke taşlar kaldırılıyor yerine asfalt dökülüyor. Oysa yakın zamanda asfaltlar sökülmüş parke taşlar döşenmişti.

Yöneticiler öle gerek görmüş de yapmışlar diye düşünerek giderken asfalt dökülmüş bir yolda su birikintilerini gördüm. Bir yol neden su tutar, su neden akmaz yolun üzerinden?

Ya yolun alt yapısı iyi yapılmamıştır, ya eğim su akıntısına göre düzenlenmemiştir ya da yo, vatandaş belediyemiz çalışıyor desin diye yapılmıştır. Tabi hizmet adı altında yapılan ve hatalı olan yollar vatandaşın vergilerinin doğru yerlere harcanmadığını göstermektedir.

Biraz daha dikkat beyler, vatandaş bu paraları kolay kazanmıyor, alın terlerini akıtarak kazandıklarını doğru şekilde, doğru yerlere harcanması için vergi olarak veriyor.

 

LİSTELER TAMAM

Yerel yönetim seçimlerinde belediye başkanlığı için aday adayları isimlerini açıklıyorlar. Bu açıklamaların da çok yakın zamanda tamamlanması bekleniyor.

Aday adayı isimleri AK Parti’de açıklandı da diğer partilerden ses gelmiyor henüz.

AK Parti’den sonra ittifak ortağı MHP’nin de yerel yönetim seçimlerine asılacağı söyleniyor.

İlçelerde bazı isimler aday adaylıklarını açıkladılar, bazı ilçelerde de AK Parti’nin adaylarını açıklaması bekleniyor. Nedeni basit, aralarında AK Parti olmazsa MHP olabilir düşüncesinde olanlar da var. Hatta bazı isimler MHP’ye yakıştıranlar da çoğunlukta. Bu isimleri yakın zamanda duyacak seçmenler.

CHP ise ne Büyükşehir adayını ne de ilçe belediye başkan adaylığı konusunda aday adayları üzerinde kararını vermemiş. Bazı ilçelerde aday adayı fazlalığı gözlenirken bazı ilçelerde aday adayı başvuruları bile ortada yok.

Hele Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında isim bir yok. CHP’nin seçime gireceğini herkes biliyor da adayın hangi yeni ve eski milletvekilinin desteklediği olacağında karar verilememiş. Bu konuda birlikteliğe varılmaması yani ayrışmanın çözüme kavuşamaması Ana Muhalefet Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda gerektiği gibi çalışamayacağı hissini uyandırıyor seçmende. Hatta parti tabanında bile bu durum dillendiriliyor.

CHP bu konuda birleşemezse seçimlerde hüsrana uğrayabilir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Her ormanı boş sanma; belki de kuytuluklarında bir kaplan uyuyordur.  Sadi