bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İlkadım'da Kentsel Dönüşüm
Yazarlar // 11 Kasım 2016 Cuma 06:24

Ragıp GÖKER

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazi Sahnesinin kapatılma kararını köşeme taşımam nedeniyle mi bilmem, ‘’Sahnemizi kapatma’’ diye ricada bulunmak üzere kendisini ziyarete gelen tiyatrocuları ‘’Konuyu neden basına taşıdınız’’ diyerek fena azarlamış.
Bunu da ‘’Adı neydi o gazetecinin, O’na yazdırmışınız’’ diye de alaycı bir tavırla yapmış.
Başkan, kendince bir taraftan, yazılanların önemli olmadığı izlemini verirken, diğer taraftan da tiyatro sanatçılarının olası bir kampanya girişimini en başından önlemek istemiş olabilir.
Oysa kendisi, gerek röportajlarda, gerekse TV programlarında konuğumuz olmuştu.
‘’Hafızayı beşer, nisyan ile maluldür’’ diye bir söz var.
İnsanoğlu, 27 günde unuturmuş.
Bizi unutması önemli değil ama şehre vaat ettiklerini de unutuyorlar.’Yerinde dönüşüm’’ adını verdiği kentsel dönüşüm projesi mesela seçimden 2,5 yıl sonra gündeme geldi.
Oysa gerek seçim öncesi ve gerekse sonrası bunu ‘Prestij Proje’ olarak sunuyordu.
Seçmenden de öyle oy istedi.
Derebahçe Sosyal Tesisleri ile Ihlamur Kafe dışında bir proje daha çıkmadı ortaya.
Dedikodu kazanı kaynıyor oysa.
Başkan’ın böyle düşündüğüne ihtimal vermem ama ‘’Kentsel dönüşümü (Yerinde Dönüşüm)  yakınlarına ait şirkete yaptırmak istiyor’’ şeklindeki dedikodu yapılıyor.
Milletin ağzı torba değil ki büzülsün.
Dedikoduyu önlemenin tek yolu, bu projeyi bir an önce başlatmaktır.
Önceki gün haber merkezlerine iki mahalle için yapılan planın Büyükşehir Meclisinden geri döndüğüne dair haberler düştü.
Büyükşehir Meclisi, Samsun’un kalbi sayılan İlkadım için böylesi önemli bir projeyi, o dedikoduları önlemek için mi onaylamadı bilmem ama İlkadım Belediyesi dedikoduları haklı çıkarırcasına, Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelerinde yüksek katlı binaların yapılmasını öngörülmüş.
Kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak tam olarak bilinmez ama bu proje şimdi, Büyükşehir Meclisinde üç ay daha bekleyecek.
Tok’un bugüne kadar tamamlanan iki büyük projesi var.
İlkadım Gençlik Merkezi seçimin üçüncü seneyi devriyesinde tamamlanırsa, Erdoğan Tok, böylece yılda bir proje yapmış olacak.
Ama Belediye Hizmet Binasına henüz başlanamadı.
Üçü Kamu Hastanesi olmak üzere ilçesinde çok sayıda sağlık kuruluşu bulunan İlkadım’a henüz bir ‘refakatçi evi’ de yapılamadı.
Bu arada kendi projesi olmadığı için mi bilinmez ama Gazi Sahnesini kapatıyor.