bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İlkadım’da Çarşı Karışık
Yazarlar // 5 Kasım 2013 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

Samsun’da seçimin çok zor geçeceğine inandığım üç ilçesi var.

Tekkeköy’de Ak Parti, Hayati Tekin’i devirmek için uygun adayı bulmaya çalışıyor. 11 Aday adayı başvuruda bulunmuş. Bunların dışında işaret bekleyenler de var. Öyle anlıyor ki; yarış önce Ak Parti içersinde yaşanacak. Seçim CHP’nin adayı Hayati Tekin ile Ak Partinin adayı arasında geçecek. MHP’nin Tekkeköy’de seçimi etkileyecek bir gücü yok. Bu zaten biliniyor.

Atakum’da ise seçimin kaderini MHP’nin adayı belirleyecek.  Atakum’da CHP’nin adayı belli oldu. Önceki gün toplanan Parti Meclisi Samsun’da dokuz ilçe adayını kesinleştirdi, Metin Burma’da bunlardan birisi.

Ak Parti’de de çok sayıda aday adaylığı başvurusu var. MHP’de de.

Ak Parti, Metin Burma’nın karşısına kimi çıkaracak? Aday, Hüseyin Dereli mi olacak, Adem Bektaş mı? Ak Parti bu iki ismi de dışarıda bırakarak İshak Taşçı’yı da sahneye sürebilir. Turan Çakır da istiyor Atakum’u biliyorsunuz. Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir adayı yapılırsa, Turan Çakır’ın da Atakum’a aday yapılması ihtimali artıyor.

Kıyamet asıl İlkadım’da kopacak.

CHP, Vedat Yılmaz sürprizi yaşanıyor.

“Henüz resmi başvurumu yapmadım ama aday adayı olmayı düşünüyorum” diyor Vedat Yılmaz.

Başvuru yapmasının partisinin ön seçim yapma koşuluna bağlı olduğunu söylüyor Vedat Yılmaz, CHP’ de, Vedat Yılmaz ile seçimi kazanacağına inanıyor ve bu nedenle de ön seçim hazırlıkları yapıyor.

Ancak, Vedat Yılmaz İlkadım’daki en güçlü isim olarak ortaya çıktığı için, CHP’de Vedat Bey ile ön seçime girecek aday adayları bulunur mu, onu bilmiyorum. Karşısına kim çıkarsa çıksın Vedat Yılmaz, bütün adaylara fark atarak CHP’nin adayı olacak oyu alacaktır.

AK Parti’de İlkadım için de aday adayı bakımından bolluk yaşanıyor.

Bu iyi bir durum mudur, bilinmez.

Ak Parti İllkadım’ı kazanacağına inanıyor. Seçim onlar için bir nevi çantada keklik gibi. Bu kadar başvurunun olmasını da ben buna bağlıyorum. Parti bir ismi aday yapacak. Ancak adaylık yarışını kaybedenlerin küsmesinden korkuluyor. Çok sayıda başvurunun olması Ak Parti kurmaylarını hem sevindiriyor, hem de düşündürüyor.

Necaattin Demirtaş ise adaylığı henüz açıklanmamış olsa bile, MHP’de tek tabanca, bu nedenle çok rahat.

Ve fakat

Onu da seçimle ilgili kara kara düşündüren nedenler var.

Bir önceki seçimde meclis üyesi bulmakta zorlanan partiye, bu seçim öncesi meclis üyesi olabilmek için rekor sayıda başvuru olmuş.

100’ün üzerinde başvuru yapılmış partiye.  Bunların içinde ülkücü harekete hizmet etmiş isimler çoğunlukta.

Bankacı Ahmet Akyüz bunlardan birisi. Geçmişte partiye ve ülkücü harekete çok hizmetleri olmuş birisi Ahmet Akyüz.

Oda diğer adaylar gibi arkadaşlarının isteği üzerine aday oluyor. Birçoğunun Ahmet Akyüz gibi genel merkezle de temas içersinde oldukları biliniyor.

Meclis üyelerinin seçimini Demirtaş kendisi belirlemek istiyor. Birlikte çalışacağı arkadaşlarını belirlemek bir başkanın en doğal hakkıdır elbet ama İl yönetimi bu inisiyatifin kendisine olmasını istiyor.

MHP’nin Necaattin Demirtaş’ın adaylığını açıklamasındaki gecikmenin de bu nedenle oluştuğunu düşünüyorum ben.

Meclis üyelerini başkan adayı mı belirlemeli yoksa il ve ilçe yönetimi mi?

Necaattin Demirtaş, favori olarak gösterildiği bu seçimde en büyük sıkıntıyı liste oluşturulurken yaşayacaktır. Liste dışında kalanlar seçimi etkiler mi?

Sanırım, etkilenmeyeceğini kimse söyleyemez.

*    *    *

Affet bizi Muzaffer Abi

 

Halk adamıydı Muzaffer Önder.

Halkın Başkanıydı yani. Bu nedenle de kendisine oy veren için de vermeyen için de Muzaffer Abi’ydi.

Dün ölümünün 8. yılıydı.

Vefalı birkaç dostunun yanı sıra özellikle partisi tarafından yalnız bırakıldığını öğrendik gazetelerden.

Başta ben olmak üzere anma gününde kendisini yalnız bırakanlar mazeret ileri sürebilir.

Ve fakat

Hiçbir mazeret sana karşı işlediğimiz ayıbı örtemez.

Affet bizi Muzaffer Abi.