bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İlçe adayları
Yazarlar // 22 Aralık 2018 Cumartesi 12:38

İsmail BAŞARAN

Samsun’da yerel yönetim seçimleri Büyükşehir ve adaylarına yoğunlaşmış durumda. Genel merkezler hangi isimleri aday gösterecek. Partiler seçmenlerini dinleyecekler mi yoksa bildiklerini mi okuyacak ve kendi seçtiklerine oy isteyecekler.

Ben burada soruyorum da vatandaşın pek umurunda bile değil galiba. Dini siyasete alet edenler mi kazanacaklar, demokrasiye inananlar mı?

Bunu kestirmek zor geliyor bana. İlçe belediyelerinde ne olacak? Kimler aday gösterilecek, AK Parti aynı başkanlarla mı devam edecek, yoksa değiştirecek mi?

Diğer partileri sormadım çünkü belediye başkanları yok,  sahaya çıkmakta belli ki zorlanıyorlar. Sanırım onlar da henüz kararlarını verememişler.

Bir tek Necaattin Demirtaş’ı görüyorum. Demirtaş sahaya yeni çıkmış değil. Her gün sahada hem de yıllardır geziyor. Vatandaşın halini hatırımı soruyor, dertlerini dinliyor.

İşin başka yönü de             “Başkan” olarak anılıyor.

Diğer ilçelerde iş, AK Parti’nin adaylarının belirlenmesiyle şekillenecek.

Bir soru da geliyor tanıdıklardan:

Bu belediye başkanları hizmet için çalışmalarını seçime doğru neden hızlandırdılar?

Bu soruyu sizden oy istemeye geldiklerinde sorarsınız…

 

ÇAYCIDAN AL HABERİ

Seçimlere girecek siyasi partiler ve adaylara vatandaşın, seçmenlerin ne kadar ilgi gösterdiğini bunun sandığa nasıl yansıyacağını öğrenmenin kolay bir yolu da partilerin il ve ilçe binalarını ziyaret etmektir.

Binalara kaç kişinin geldiğini ise çaycıdan öğrene bilirsiniz. Eğer vatandaş bir partiden umudunu kesmişse çaycı bir önceki yıllara göre seçim öncesi daha az çay tüketir.

Nedeni de basit, çünkü binaya daha az seçmen gelmektedir.

Bunu deneyebilirsiniz, partinize gittiğinizde siz de çaycıya günde kaç demlik çay tükettiğini sorup öğrenebilirsiniz. Bu da bir istatistiktir, anlayabilene.

 

GÜNÜN FIKRASI

Temel’in çocuğunu sokakta ders çalışırken görenler, Temel’e nedenini sormuşlar.

Temel’in cevabı hazır:

Herkes çocuğunu dışarıda okutuyor!

 

GÜNÜN SÖZÜ

Az korkun, çok ümit edin; Az yiyin, çok çiğneyin; Az konuşun, çok şey ifade edin; Az kızın, çok sevin; İyi şeyler sizindir... (Lord Fischer)