bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İktidarın İşi: Zam Yapmak
Yazarlar // 8 Temmuz 2020 Çarşamba 16:33

İsmail BAŞARAN

Türkiye’yi yıllardır yöneten iktidarın en iyi bildiği iş zam yapmak. Bu konuda vatandaşı yine yanıltmadılar ve bu kez motorine zam yaptılar. Çok değil canım 10 kuruşçuk zamdan ne olur diyenleriniz olabilir, varsın desinler. Zam gece yarısı geliverdi, yanı vatandaş mışıl mışıl uyurken.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, başkent Ankara'da ortalama 5,87 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,97 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,82 liradan 5,92 liraya, İzmir'de 5,92 liradan 6,02 liraya yükselecek. Zamlar Türkiye’nin tüm illerinde de uygulanacak.

Motorine zam geldi de ne oldu öylemi? Önce yediğiniz içtiğiniz tüm ürünlerin nakliyesi zamlanacak. Ulaşımınız zamlanacak, petrol ürününden yapıldığı için bindiğiniz otomobilin lastiği ve haliyle yolcu taşıma ücretleri, kısaca aklınıza ne gelirse zamlanacak.

Ancak, maaşlara yapılan zamlar ise yapılan bu zamların çok altında kalacak. İktidarın uyguladığı ve vaz geçmediği sistem işte bu. Amaç, insanları açlığa mahkûm ederek sonrasında yardımda bulunmak ve “Bakın ben sizin yanınızdayım” kandırmacısıyla seçim zamanı oylarını isteyip alarak iktidarını sürdürmek.

Sizleri bilmem ancak ben bu oyuna yıllardır gelmedim, bundan sonra da geleceğimi sanmıyorum. Sizler de oyun dışı kalırsanız Türkiye düzlüğe çıkar…

Bizim Temelin sol kolunda bir kızarıklık olmuş bir türlü de geçmiyor. Ne yapsın doktora gitmiş. Doktor nir güzel muayene ettikten sonra Temele “son seçimlerde iktidar partilerine mi oy verdin” diye sormuş. Temel elindeki kızarıklıkla ne alakası olduğunu anlamamış ancak yine de “evet” diye cevap vermiş. Soru tekrarlanmış cevap aynı. Önceki seçim, daha önceki Seçim derken doktor tanıyı koyup “Temel’e: Ne yaptım da iktidara oy verdim diye eline vurup duruyorsun o nedenle kızarıyor ve sonra oy verdiğin partiyi değiştirip eline vurmayı bırakırsan kızarıklık da kendiliğinden geçer” deyivermiş.

Sizin de kolunuz kızarıyorsa çare doktora gitmekte değil Türkiye’yi yönetenleri değiştirmektedir.

 

SADECE MERT IRMAĞI MI?

Samsun’da Mert Irmağı artık kötü kokmayacakmış, iyi de Samsun’un denizleri de bu ırmak gibi temizlenecek mi? Denize girilen bölgelerde suyun temiz olup olmadığı araştırılacak mı? Bir ilgili çıkıp kanalizasyon pisliklerinin hangi denize akıtıldığını söyleyebilir mi?

Corona salgını sırasında bir salgın da denize akıtılan ve büyük bölümü arıtılmayan sulardan yayılırsa işte o zaman yangı gülüm keten helva. Suyu denize yeteri kadar temizleyip mi akıtıyoruz acaba, bunu vatandaş merak ediyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Adaletin bulunmadığı yerde herkes suçludur.  Duverger