bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İktidar Sözünde Duruyor
Yazarlar // 9 Ekim 2020 Cuma 17:32

İsmail BAŞARAN

Türkiye Cumhuriyeti her tür kurumlarının bağımsız olduğu bir Devlet gibi mi yönetiliyor yoksa bir şirket gibi mi?

Bu soruyu uzun zamandır kendime soruyorum da Türkiye Cumhuriyeti'nin Devlet gibi yönetildiği kanısına varamıyorum.

Sözüm ona seçimler yapılıyor ve de seçimler demokrasi adına gerçekleştiriliyor.

Seçimlerin yapıldığı doğru, kurumların seçimlerini yaptıkları da doğru ancak sonrasında birileri çıkıyor ortalığa seçilmişleri yok sayıyor.

Hatırlarsınız, Sayın AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’yi şirket gibi yöneteceğiz” sözünü hiç unutmuyorum. Göreve geldikten sonra söylediği unutulmayan cümlelerden birisiydi bu ve dediğini de yapıyor Vallahi.

Türkiye adeta bir aile şirketi gibi yönetiliyor. Muhalefet edenin kellesi alınıyor, padişahlık döneminde olduğu gibi. Kelle alınıyor dedim de yanlış anlaşılmasın kellesi kesilmiyor, demokratik usullerle seçilen ve göreve gelenler sonrasında bir kararla görevden alınıp yerine Kayyum atanıyor.

Ben taktım bu kayyum işine, madem görevden alacaksınız neden seçim yapıyorsunuz zamanında atayın birisini olsun birsin hem de o kadar masraf yapmaz devletin bütçesini boşa harcamamış olursunuz belki de o parayla çocuklara tablet dağıtırsınız ha.

Bu tür olaylar vatandaşı korkutmuyor üzüyor, hatta biraz da hırslandırıyor. İktidara karşı dişlerin bilenmesine de yol açıyor. Örnek mi vereyim, kendim bu tür olayları, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak, onamıyorum.

Evet, Türkiye bir şirket gibi yönetiliyor tamam ancak şirket gerçekten yönetilmiyor ve satılıyor. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki topraklar, madenler satılıyor. Bu satışlardan elde edilen gelirler nerelere harcanıyor vatandaşın haberi olmuyor.

Bir yol yaptık, köprü yaptık diyenler siz bunları babanızın parasıyla mı yapıyorsunuz yoksa vatandaştan alınan vergilerle mi, babanızın parasıyla yapmıyorsanız nasıl siz yapmış oluyorsunuz?

Maden çıkarılıyor havamız zehirleniyor çıkarılan madenler ne oluyor hazineye yüzde kaçı giriyor hesabı veriliyor mu? Madenlerin ve toprakların yabancılara satılması konusunda vatandaştan onay alıyor musunuz?

Yapmayın, etmeyin, sizden sonra çocuklarınız ülkede darda kalacaklar, yok siz bu ülkede yaşamayacak ve gidecekseniz, dünya çok küçüktür, kaçanlar kaçtıkları yerlerde gömülürler. Yanlış anlaşılmasın bu bir tehdit değildir ülkeye daha alınmazlar demek istiyorum.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Aptal görünmeye cesaret etmek büyük bir akıllılıktır. (Andre Gide)