bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İktidar Mezar Soyguncusunu Geçti
Yazarlar // 7 Haziran 2022 Salı 22:52

İsmail BAŞARAN

Köyün birinde bir mezar soyguncusu varmış. Cenaze gömüldükten bir gün sonra mezara bir gidilirmiş ki, mezar soyulmuş, bütün ziynet eşyaları çalınmış. Köylü bu mezar soyguncusunu bilirmiş bilmesine de bir türlü yakalayamazmış. Gel zaman git zaman bu böyle sürüp giderken mezar soyguncusu ölüm döşeğine düşmüş ve oğlunu çağırarak; Bak oğlum. Ben bu güne kadar sizin rızkınızı mezar soyarak çıkardım. Şimdi ölüp gidiyorum. Arkamdan tüm köylü bayram yapacak. Bir kişi bile 'Allah rahmet eylesin' demeyecek. 'Oh be öldü de kurtulduk' diyecekler, diye itirafta bulunmuş. Bu olay oğlanın çok gücüne gitmiş. Babasına; Baba sana söz veriyorum herkes arkandan rahmet okuyacak demiş.

Ve derken mezarcı ölmüş. Bütün köylü bayram yapıyormuş. Bir kaç gün sonra köyde gene bir cenaze. Köylünün içi rahat.. Cenaze tüm ziynetiyle beraber gömülmüş. Bir gün sonra mezarlığa gidildiğinde o da ne! Mezar gene soyulmuş ve eskisinden farklı olarak cenazenin arkasına koca bir kazık çakılmış. Köylüler bunu görünce;  “Yahu Allah Rahmet eylesin A.. efendide mezar soyardı ama hiç olmadık kazık çakmazdı” diye başlamışlar konuşmaya.

Türkiye de son yıllarda özellikle de Cumhurbaşkanlığı sistemi geldikten sonra aynı duruma düşmüş vaziyette. İktidar olmadık vergiler alırken, umulmadık zamanlarda zam yaparken, piyasalar fiyatlar yüzünden allak bullak olurken vatandaş da arkasına kazık çakılmış mevtaya dönmüş vaziyette.

İktidarın para politikaları yüzünden, yap işlet devret modelinin uygulanması sonrasında durumumuz ortada. Ne havaalanlarında uçuyoruz, ne otoyollardan geçebiliyoruz ne de eski yollardan. Çünkü artık akaryakıt pahalılığından arabaya bile binemiyoruz.

 

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Bakan Nebati: Türkiye, yatırım taleplerine hızla yanıt veriyor demiş. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin yatırım taleplerine hızla cevap verdiğini belirterek, "Yasalarımızın, mevzuatımızın ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, ekonomi yönetiminin bu konuda pozitif yaklaşımı ciddi bir şekilde onları etkiliyor." dedi.

Bu bir itiraftır. Hizmeti biz yapamıyoruz, gelip parayla yapıyorlar, paramızı alıyorlar aynı zamanda yatırımlardan da kazanıyorlar demektir bu.

Bu itiraftan sonra Namık Kemal’in bir şiiri geldi aklıma. Ne dedi Namık Kemal:

Geldik Vatan kavgasına

Düştük rütbe yağmasına

Daldık Dünya sefasına

Kimi görsek etekleriz

Ne utanmaz köpekleriz.

Demek ki bu toprakların kaderi bu, her dönem aynı yapı var, her dönem ülkeyi içerdeki ortaklarla dışarıya soydurmak var.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Boş zaman isterseniz yanlış düşünün, ama her durumda kendi kafanızla düşünün. (Doris Lessing)