bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İktidar Memuru Yine Öptü!
Yazarlar // 26 Ağustos 2021 Perşembe 02:07

İsmail BAŞARAN

Kamu Sen Samsun İl Başkanı Ahmet Keskin, memur ve emeklilere toplu görüşme masasında yapılan zam oranı ile ilgili sessizliğini bozdu. Keskin, "Memurlarımızın tatmin olmadığı bir sözleşmeyi onaylamamız mümkün değildir "dedi.

Toplu sözleşmede verilen zam, TÜİK’in kandırmaca verileriyle oluşturulan zamlar sonucu belirlendi ve olan oldu. Memurlar ve memur emeklileri yine hüsrana uğradı. Hüsrana uğrayanlar arasında kadrosuz olarak çalışanlar da yer aldı. Çünkü bu konu hakkında İktidardan hiç ses çıkmadı. Masaya oturan sendikalardan ortak tavır gelmeyince, bir grup iktidar yanlısı olunca olan memur ve emeklilerine oldu.

Oysa Türkiye’de enflasyon hiç de kurumlar tarafından açıklanan ve İktidar tarafından da kabul gören rakamlar düzeyinde değil. Gerçek enflasyon işçi ve memurun yanında yer alan sendikaların istediğinden bile yüksek.

İktidar yanlıları bir de çıkıp verilen rakamları savunuyorlar. Savunanların başında da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var. Partisini kurduktan sonra Türkiye’yi dolaşan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında fark var. Partisini kurup Anadoluyu dolaşan ve bunu yaparken de hükümete söylediğini bırakmayan AK Parti Genel Başkanı şimdi işçi ve memurun yanında durmuyor, acaba neden?

Aslında durulması gerekir işçi memurun yanında. Çünkü Türkiye seçim dönemine girmiş durumda. Şunun şurasında ne kadar zaman kaldı ki? Bugün verilmeyen zamlar yarın verilmeye kalkarsa seçim yatırımı olarak görülecek ve iş işten geçmiş olacak. Yönetenler, yönetmeyip yönetiliyorlarsa sonuçlarına da rıza gösterecekler. Önümüzdeki seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanı kaybederse, kendisini ilk terk edenler bugün yanında olup da yanlış yönlendirenler olacaktır.

Peki bugün öpülen memur yarın sandık geldiğinde ne yapacak sorusuna verilecek tek cevap var: Onlar da kendisini öpenleri öpecek. İşte o zaman gerçek sorular sorulacak, o zaman toplanan vergilerin nerelere harcandığı, kayıp dolarların nerelerde nasıl kaybolduğu ve kimlere gittiği sorulacak. Bu ve benzeri soruların cevaplanabilmesi çok zordur.

 

EĞİTİM MERKEZİ AHIRI

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Vezirköprü ilçesinde atıl durumdayken vatandaşlarca ahır olarak kullanılmaya başlanan 45 milyon lira maliyetli Kunduz Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi'ne dikkati çekerek, "Samsun tutulmayan sözlerin, hayal kırıklıklarının kenti oldu "dedi.

Yapımına 2017 yılında başlandı. Yüklenici firmanın iflas gerekçesiyle inşaatı yarım bıraktı. Bina şimdilerde ahır olarak kullanılıyor. Bunu da alkışlamak gerekir. AK Parti İktidarında vatandaş için yapılan yapılar tamamlanmadıysa de hayvanlar için ahır yapılıyor ya, buna da şükür. Peki, yüklenici ne oldu, inşaatı biritememesinin hesabı kendisinden soruldu mu?

Ne zaman kime ne soruldu ki bu sorulacak. Olan vatandaştan alınan vergilere oluyor hep. O yüklenici kimdi hatırlayan varmı, o yüklenici hangi partinin yandaşıydı aklınızda kaldı mı? Sonuçta milletin paraları yine içedildi. Yiyin efendiler yiyin de bu harmanın da sonu gelecek elbet işte o zaman sorular sorulacak.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bilgeliğin zirvesi bugünü yaşamak, yarını planlamak ve geçmişten kar sağlamaktır.