bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İktidar Fare Gibi Kemiriyor
Yazarlar // 2 Mart 2021 Salı 15:25

İsmail BAŞARAN

Haydi hepimizin gözü aydın. Dün sabah olup uyandığınızda ve günü nasıl geçireceğinizi düşünmeye başladığınızda kulağınızın kemirildiğini hissettiniz mi? Ben önce hisstemedim sonrasında haberi duyunca hiç de şaşırmadım. Günlerce beklediğim haberi duydum: Doğalgaza üçüncü kez zam geldi. Son üç ay içinde gelen üçüncü zamdı bu.
İktidar öyle bir sistem kurmuş ki zamların ne kadar olduğunu bile unutturuyorlar bize. Bu zamlar bir farenin insanın kulağını kemirmesi gibi adeta. Bir fare uyuyan bir insanın kulağını nasıl kemirir biliyormusunuz?
Anlatayım: İnsanlar uyurken fare bir insanın kulağını üfleyerek uyuşturup yiyebilirmiş ve insan bunu hissetmezmiş... Çünkü o üfürme uyuştururmuş o kulağı. İnsan da uyandığında kulağının kemirildiğini görürmüş.
İktidarın yaptığı da aynen böyle. Önce yüzde bir zam, bir ay sonra yüzde bir zam daha ve ardından üçündü ay bir yüzde bir zam daha. Sonra da bulun adını güncelleme koyuyorlar. Artık bırakın bu güncellemeyi, uyutmayın vatandaşı adam gibi çıkıp ortaya doğalgaza üç ayda yüzde üç zam yaptık deyin de uyuyan vatandaş da öğrensin neyle karşılaştığını ve faturaların neden böyle kabardığını. Bu arada kulağı kemiren fare biz acısını çekerken Uygur Türklerine yapılan soykırımı da unutturmuş olabiliyor.
"Hollanda ve Kanada parlamentoları, Uygur Türklerine Çin tarafından yapılan mezalimi soykırım olarak tanımıştır. TBMM neden bu durumu Çİ’in soykırım yaptığı şekilde anlatmıyor vatandaşa. Pandemi döneminde aşı aldığımız için olabilir mi? Hiçbir konu Türk’ün yanında durmamızı engellememelidir. Yoksa önceleri “TÜRK diye bir ırk yoktur” dedikleri için mi Türk’ün yanında duramıyorlar?

BAŞKANLAR HALKIN YANINDA
Samsun Atakum Belediyesi, hafta sonu boyunca yaptığı çalışmada ilçenin kırsal ve merkez mahallelerindeki ihtiyaç sahibi binden fazla aileye, dayanışma kolisi ulaştırdı. Başkan Deveci, “Komşularımızın sofralarında bir tebessüm olmak için özverili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
STSO tarafından başlatılan yerel esnafa sahip çık kampanyasına, İlkadım Belediyesi'nden afişli destek geldi. Başkan Demirtaş, vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaflardan yapma çağrısı yaparak, "Gün esnafımıza sahip çıkma günüdür "dedi.
Esnafa sahip çıkanlardan birisiyim. Zincir marketlerden alışveriş yapma yerine mahallelerdeki esnafları tercih ediyorum.

SON DAKİKA
İkinci el araç alım satımlarında binde beş oranında vergi ödeyeceğiz. Yasa taslağı hazırlandı TBMM’de kabul edilirse parayı vereceğiz. Gözümüz aydın.

GÜNÜN SÖZÜ
Günün birinde hepimiz sonsuza dek susacağız. Onun için sevdiklerinize simdi 'seni seviyorum' demekten çekinmeyin.