bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İkna Turu Mu Direnç Hareketi Mi?
Yazarlar // 18 Ekim 2017 Çarşamba 07:47

Ragıp GÖKER

AK Parti İl Başkanının Hafta sonu Golf Kulübünde oluşan durum için ‘’dost ziyareti, başka bir anlam yüklemeye gerek yok’’ diyor ama sanırım buna kendisinden başka kimse inanmıyor.
Kaldı ki, İl Başkanı Muharrem Göksel de dost ziyareti değil, hizmet için bilgi alış verişi açıklamasını yaptı.
Bu ziyaretin, ‘dost ziyareti olarak’ algılanmadığı kesin olarak biliniyor da, ikna turu mu yoksa direnç için güç birliği oluşturma girişimi mi, bu konuda oluşmuş bir fikir birliği yok henüz.
Ziyaretçiler arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in olması, ziyaretin ‘ikna turu’ olma ihtimalini güçlendiren nedenlerden biri olarak ortaya çıkıyor.
Bilindiği üzere Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybedince bir süre AK Parti’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.
Türel’in, Bakan Özhaseki gibi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a yakınlığını bilmeyen yoktur.
AK Parti kurmaylarınca, Yusuf Ziya Yılmaz’a ‘’sorun yaratmadan git’’ mesajını iletecek en uygun kişi Türel’dir yani.
Kaldı ki, Özhaseki’nin de, bakan olmadan önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapması da, ikna için uygun isimlerden biri olarak ortaya çıkıyor.
Ancak,  Belediyeler Birliği Başkanlığına yeni seçilmiş olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in, o ziyaretçiler arasında bulunma sebebinin ‘’dost ziyareti’’ şeklinde açıklanması beni tahmin etmedi.
‘’Belediye Başkanları arasında, AK Parti içinde bir direnç hareketi mi oluşuyor’’ şeklinde şüpheye düşmedim değil.
Neden böyle düşünüyorum:
Şüphemin sebebini, ziyaretin gizlenme çabasına bağlayabilirim.
Yusuf Ziya Yılmaz, haber HHALK’ta yayınladıktan sonra, sosyal medyadaki kişisel hesabından ziyareti duyurmak zorunda kaldı ama gerek Bakan Özhaseki, gerekse Türel ve Akyürek Samsun’a hiç gelmemiş gibi davranıyorlar.
Gizlenmeye çalışılan bu ziyaretin bir nedeni var, bunu Yılmaz’ın yanı sıra, Özhaseki, Türel ve Akyürek biliyor ancak, Samsun Valisi Osman Kaymak ve İl Başkanı Muharrem Göksel’in ise ziyaretin sebebiyle ilgili en ufak fikri olduğunu düşünmüyorum.
‘’Düğün değil, bayram değil’’ başlıklı dünkü yazımı ‘’yakında kokusu çıkar’’ diye bitirmiştim.
Bugün de aynı şeyi söylüyorum.
‘’Yakında kokusu çıkar’’.
Bekleyip göreceğiz.