bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İkinci Üniversite Askıda
Yazarlar // 17 Ekim 2014 Cuma 00:00

Ragıp GÖKER

Söz verdiğim gibi dün Büyükşehir Meclisindeki oturumu izledim.
Çok sayıda madde görüşüldü mecliste.
Hani nasıl söylenir Meclis Başkan Vekili Turan Çakır’ın okuttuğu maddeler “Kabul edenler- kabul etmeyenler” diye jet hızıyla kabul edildi.
Taa ki 14. Madde okunana kadar.
Bu madde Canik’de kurulacak ikinci devlet üniversitesiyle ilgiliydi. Meclis komisyonunda daha önce ret edilen bu maddenin meclisten geldiği şekliyle kabul edilmesi yani ‘üniversite projesinin’ reddine ilişkindi.
Turan Çakır, maddeyi oylatmadan önce “Söz almak isteyen varmı?” diye sordu.
Önce bir AK Parti Canik meclis üyesi söz aldı ve üniversite kurulmasına onay verilmesini istedi.
Daha sonra AK Partili Terme meclis üyesi Sabri Aslan söz aldı.
Aslan, Samsun’da ikinci bir üniversite kurulmasını engellemenin anlamsız olduğuna işaret etti ve çok önemli bir şey söyledi aslında, bu maddenin komisyonda ret edilmesinde kötü niyet aramadığını ama iyi niyet de görmediğini belirtti.
Ki; günün en veciz sözüydü bu.
Daha sonra Canik Belediye Başkanı Osman Genç söz olarak Düvecik’de bir orman alanının eğitim için ayrıldığını söyledi. Genç, daha önce uygulamada olan yasaların orman alanlarında yapılaşmaya izin vermediğini ama daha sonra yapılan değişikliklerin orman alanlarında eğitim ile ilgili düzenlemelere olanak sağladığını anlattı.
Genç ayrıca, Samsun’un yaşanılabilir şehirlerarasında 47. sırada, eğitim ile ilgili başarı durumda 54. sırada olduğuna değinerek, ilçesinde kurulacak ikinci devlet üniversitesinin Samsun’u yaşanılabilir kentler sıralamasında şimdiki durumundan kurtararak, hak ettiği üst sıralara taşıyacağını bildirdi.
Bir üyenin, komisyonda bu maddenin ret edilme gerekçesinin açıklanmasını isteyince Meclis Başkan Vekili Turan Çakır söz aldı.
Dikkatleri dağıtmak için mi bilmem ama Turan Çakır çok uzun sayılacak bir konuşma yaptı ancak söyledikleri tek bir kelimeyle özetlenebilirdi.
“Projeden konut ve ticari alanlarla ilgili düzenlemeyi çıkar, öyle gel”
Bu yani.
Meclis’in Samsun’a yapılacak Üniversiteye karşı çıkmadığını da söyledi Turan Çakır ama maddenin komisyondan geldiği gibi kabul edilmesini de istedi.
Turan Çakır bilerekmi söyledi veya Allah'mı kendisine söyletti bilmiyorum. Çakır’ın  konuşmasının bir yerinde söyledikleri tüylerimi diken diken etti benim.
Canik Belediyesinin 2010 yılında gönderdiği bir revizyon imar projesinin Büyükşehir bürokratlarının ‘projede yasal olmayan unsurlar var’ demelerine rağmen sırf AK Partili Belediye tarafından getirilmiş olması nedeniyle olduğu gibi kabul edildiğini de söyledi.
Canik Belediyesinin içersinde suç unsuru taşıyan bir projeyi gönderip göndermediğini bilmiyorum ve böyle bir duruma ihtimal de vermiyorum ama Turan Çakır’ın böyle söylemesini de yadırgadığımı söylemek istiyorum.
Allah kimseyi başkalarının kararlarını savunmak zorunda bırakmasın, böyle bir durumda insanın ağzından çıkacak sözcükleri kontrol etmesi de mümkün olmuyor bazen
Sırf AK Partili belediye olduğu için Canik’in projesi içersinde suç unsuru taşıyan özellikler olduğu halde kabul edilmiş öylemi.
Güldürmeyin beni.
Dört yıl da ne değişti.
O zaman Osman Genç’in projelerini olduğu gibi kabul eden Yusuf Ziya Yılmaz, Genç’in 30 Mart sürecinde karşısına rakip olarak çıkacağını hesap edememiş demek ki.
Dün mecliste orada kaldığım süre içersinde cemaatlerle ilgili bir tartışmaya tanık olmadım.
Ama bildiğim ve inandığım bir şey var ki; Canik’te kurulacak ikinci devlet üniversitesinin cemaatin Samsun'da özellikle eğitim ile ilgili yapılanmalarını zayıflatacaktır.
Her ne gerekçeyle olursa olsun böylesi önemli bir projenin engellenmesi düşündürücüdür.