bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İkinci 50 Yıl Başladı
Yazarlar // 1 Şubat 2022 Salı 19:47

İsmail BAŞARAN

Bugün benim doğum günüm, Allah ömür verdi o günden bugüne geldim. Kısaca tam 70 yıl bitti ve 71’nci yıla girdim. Bu yuvarlak dünyaya gözlerimi yine böyle 1 Şubat günü açtım.

Meslek yılıma gelince, yaşım ortaya çıkacak da çıksın, tecrübenin yılı çıkacak ortaya nasıl olsa. Mesleğe resmen başlayalı tam elli yıl bitti. 1 Şubat 1970 yılında Trabzon’da Bayraktar Gazetesinde başladım ilk sigortalı gazetecilik işine, tam elli yıl geçmiş ve ikinci elliye girmişim bugün. Nereye kadar gidecek bilmiyorum, elbet bir sonu olacak bunun da. Kimbilir ne zaman nerede ve kaç yaşında ben de bırakacağım yazmayı belki de okumayı. İnşallah düşünmeyi bırakmam.

 

BUGÜN YİNE AÇIZ

Türk-İş'in verilerine göre ocakta açlık sınırı 4 bin 249 TL'ye, yoksulluk sınırı 13 bin 843 TL'ye yükseldi. Ocak ayında gıda fiyatları aylık yüzde 3,71, yıllık yüzde 59,67 arttı. Ancak betona para aktarmakta bir hata görmeyen iktidar vatandaşa gelince kesenin ağzını sıkıyor, haliyle vatandaş da kemerleri sıkmak zorunda kalıyor. Kemerleri sıkan vatandaş da açlığa mahkûm ediliyor. Tevfik Fikret’in balıkçı şiirinde olduğu gibi peder de bugün yine açız diyor. Ya yarın ne olacak? İşte onu kestiren yok.

Çünkü Türkiye iktidarın politikaları nedeniyle üreten toplumdan çıkarılıp tüketen toplum haline getirilmiş durumda. Vatandaştan toplanan vergiler betona ve yapılır anında yıkılan yatırımlara harcanıyor.

Sözüm ona maaşlar, emeklilerin aldıkları, çalışanların aldıkları ve yaşlıların aldıkları iyileştirilmiş. İyileştirilmesi, bunu iktidar da biliyor ancak hep pembe gözlükle bakıyorlar dışarıya. Çünkü kendileri içeride benim paramla, vergilerimle günü gün ediyorlar. Madem benim vergilerimle yiyip içiyorlar neden maaş alıyorlar? Madem maaş alıyorlar, neden benim verdiğim vergilerle yiyip içiyorlar ve faturayı da vatandaşa kilitliyorlar? İşte bu sorunun yanıtını bulduğumuzda ve çözüm ürettiğimizde işte o zaman açlığımıza son verilecek, bizler de rahat bir nefes alacağız.

 

GARİBANA ÜCRETSİZ EKMEK

Samsun’da Belediyeler var, bu belediyelerden hangileri vatandaşa gıda yardımı yapabiliyorlar, yapıyorlarsa da ne ölçüde yapıyorlar? Çıkıp ortaya açıklasınlar yaptıklarını. Samsun Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri Türkiye’nin çeşitli bazı illerinde olduğu gibi ucuz ekmek satabiliyorlar mı vatandaşa? İlkadım Belediyesi bu uygulamayı yıllar önce başlatmıştı da şimdi hangi ölçüde sürüyor acaba?

İnsanların önce karınlarını doyuracaksınız sonrasında yapılan hizmetleri yıkıp yerlerine yenilerini yapmaya çalışacaksınız. Bu konuda, yani açları doyurma konusunda vatandaşların yanında olmak üzere öncelikle Büyükşehir Belediyesi atılım yapmalı.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Canınız hiçbir şey yapmak istemediğinde toplantı düzenleyin. (John Kenneth Galbraith)