bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İki Ülke Ve Liderlerinin Ölümleri…
Yazarlar // 8 Eylül 2015 Salı 00:00

İsmail BAŞARAN

Yakın tarihimizi izleyenler ve bazı ülkelerin liderlerini takip edenler, özellikle iki ülkenin “Devlet Başkanlarının” nasıl öldüklerini veya öldürüldüklerini hatırlayacaklardır.
Birisi Saddam Hüseyin…
Diğeri ise Muammer Kaddafi…
Bu iki ülkenin liderleri nasıl yaşamış ve nasıl ölmüşlerdir?
Özgür Ansiklopedi Vikipedi’de bu sorunun cevabı şöyle yer almaktadır.

SADDAM KİMDİR?
Saddam Hüseyin Abdülmecid El-Tikriti Arap milliyetçiliği ile Arap sosyalizminin bir karışımı olan Baasçılığı benimsemiş olan Baas Partisi'nin ve daha sonra Baas Partisi Irak Kolu'nun önde gelen bir üyesi olarak bu partiyi iktidara taşıyan 1968 darbesinde anahtar rol oynamıştır.
Saddam Hüseyin 1979'da resmen Irak'ın devlet başkanı olmasına rağmen aslında bu tarihten çok daha önce de facto anlamda ülkede iktidar sahibiydi. Sağlığı iyi durumda olmayan Cumhurbaşkanı Ahmed Hasan el Bekir'in yardımcısı olarak, Baas hükümetini yıkabileceğini düşündüğü ülke içindeki pek çok güç odağına karşı doğrudan kendisi tarafından yönetilen güvenlik güçleri oluşturdu. 1970'lerin başlarında petrol ve diğer endüstrileri millileştirdi. 1970'li yıllar boyunca petrol gelirleriyle Irak hızlı bir ekonomik büyüme yaşarken Saddam Hüseyin de devlet mekanizmaları üzerindeki otoritesini giderek sağlamlaştırdı. Bu dönemde Irak nüfusunun yalnızca beşte birini oluşturmalarına rağmen Sünni Araplar ülke yönetiminde pek çok kilit kademeye getirildi.
Hükümeti devirmeye çalışan veya bağımsızlık çabasına girişen Şiiler ve Kürtlere karşı pek çok kez sindirme girişiminde bulundu. Ülkesini adeta bir kışla devletine çeviren Saddam Hüseyin, İran-Irak ve Körfez savaşlarından sonra iktidarını korumayı başardı. İsrail'e karşı olan tutumuyla özellikle Arap dünyasında belirli bir saygınlık kazanmış olmakla birlikte, özellikle Batı dünyasında genel olarak zalim bir diktatör olarak tanımlandı.
2003 yılında ABD Başkanı George W. Bush ve Britanya Başbakanı Tony Blair'in, kitle imha silahlarına sahip olma ve El-Kaide ile ilişkileri olduğuna dair suçlamalarının hedefi olan Saddam Hüseyin'i iktidardan indirmek için ABD ve Birleşik Krallık öncülüğündeki koalisyon güçleri Irak'ı işgal etti. Harekatın başlamasından üç hafta sonra, 9 Nisan 2003 tarihinde başkent Bağdat'ın koalisyon güçlerinin eline geçmesiyle Saddam Hüseyin iktidarı sona erdi, kısa süre sonra da Baas Partisi yasaklandı. Yaklaşık sekiz ay sonra yakalanan Hüseyin daha sonra yargılandı. 5 Kasım 2006'da, 1982'de Duceyl'de 148 Iraklı Şiinin öldürülmesinden sorumlu tutularak idam cezasına mahkûm edildi. 30 Aralık 2006'da asılarak idam edildi.

KADDAFİ KİMDİR?

Muammer Muhammad Abu Minyar el-Kaddafi 1969 yılında yapmış olduğu darbe sonucu iktidara gelip, 1970'ten 1972'ye kadar Libya başbakanlığı, 1972'den 1979'a kadar ise Libya devlet başkanlığı görevini yürütmüştür. Kaddafi, 1979-2011 yılları arasında Libya Arap Halk Sosyalist Cemahiriyesi'nin Kardeşçe Lideri ve Bir Eylül Büyük Devriminin Rehberi unvanını kullanarak, resmî bir görevi olmadan toplam 42 yıl boyunca Libya'yı yönetmiştir.
Her ne kadar dünya kamuoyu tarafından bir diktatör olarak görülmüş olsa da Kaddafi bunu reddetmekte ve kendisinin Libya halkı için sadece bir rehber ve yol gösterici olduğunu söylemiştir.
2011 Libya İç Savaşı sonucunda rejimi devrildi ve Kaddafi de linç edilerek öldürüldü.

BU İŞİN ADI KONULMALIDIR
Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarında çeşitli askeri ve sivil hedeflere saldıranlar, vatan evlatlarını şehit edenlerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mücadelesinin adı artık konulmalıdır.
Bu bir kalkışım mıdır?
Bu bir iç savaş mıdır?
Bu terör gurubunun saldırısı mıdır?
Bu ad konulmalıdır ki ben de vatandaş olarak üzerime hangi görev düştüğünü bileyim.
Kalkışım ise kalkışımda bulunanın kafasını keseyim.
İç savaş ise, bu savaşın tarafı olayım ve elime silahı alıp gereğini yapayım.
Terörist saldırı ise, teröristleri vuran silahlı kuvvetler ve polis güçlerinin yargılanmalarını ortadan kaldırmak için siyasi iktidara baskı kurayım.
Vatandaşlık görevimi yerine getireyim.
Nedir bu?
Dağlıca’da olaylar oluyor, askerim şehit oluyor, kaç askerimin şehit olduğunu 20 saat geçmesine rağmen ilgililer halkıma açıklamıyor.(Bu yazı saat 13.00’de yazılmıştır ve açıklama bu saate kadar yapılmamıştır.)
Neden?

GÜNÜN SÖZÜ
Birini çok sevdiğinizde, o size bin kere de yalan söylese, yine herkesten çok ona inanmak istersiniz…